на живо

"Ювентус" открива кръга в Серия "А". "Наполи" и "Палермо" в южняшко дерби

Какво предстои в италианското първенство този уикенд

Третият кръг на Серия „А” започва в събота с домакинския двубой на шампиона „Ювентус” срещу „Сасуоло” от 19:00 ч.

Точно пет години след откриването на техния дом „Ювентус Стейдиъм” възпитаниците на Масимилиано Алегри със сигурност ще са мотивирани до краен предел да запишат трета поредна победа в шампионата.

Снимка: Getty Images
След множеството класни попълнения в редиците на „бианконерите” и силното им начало едва ли много хора ще оспорят, че те са основния фаворит за Скудетото, което би било шесто поредно за „Ювентус”.
Снимка: Getty Images
„Днес Юве вече изглежда, като отбор от друга планета”, заяви бившият треньор на „Интер” Роберто Манчини пред „Газета дело спорт” през седмицата.
Снимка: Getty Images
„Интер”, който за пети пореден сезон не играе в Шампионската лига, записа равенство и загуба в първите си двубои с холандеца Франк де Бур начело. В неделя „нерадзурите” гостуват на „Пескара” и ще търсят първи успех за сезона.
Снимка: Getty Images
Същевременно „Милан” изглежда няма да е фактор, докато управлението на клуба не бъде поето изцяло от китайския консорциум, воден от Ли Юнхун, който обещава мощна финансова инжекции за „росонерите”. В неделя те приемат „Удинезе” у дома на „Сан Сиро”, като активът им дотук е три точки от два мача. 
Основният претендент за титлата от миналия сезон „Наполи” сякаш се съвзема бързо след продажбата на голмайстора на тима Гонсало Игуаин, който премина в Ювентус за 90 млн. евро.  
Снимка: Getty Images
Неаполитанците отбелязаха шест гола в два мача, а новият им нападател Аркадиуш Милик, привлечен от „Аякс”, вече има на сметката си две попадения, вкарани при победата с 4-2 над „Милан”. 

В събота „Наполи” гостува на „Палермо” за южняшко дерби. Домакинът, с Ивайло Чочев в редиците си, вече е с нов треньор – Роберто де Дзерби, който замени Давиде Балардини. Де Дзерби обаче няма да е на скамейката в събота, тъй като е наказан, заради изгонване в бившия си отбор Фоджа.

Що се отнася до съвземане, трудно изглежда възстановяването на „Рома” след отпадането от плейофите на Шампионската лига от „Порто” с общ резултат 1-4.

Заради червения си картон във втория мач срещу португалците, Даниеле Де Роси бе лишен от капитанската лента на отбора и тя бе връчена на Алесандро Флоренци, който ще изведе „вълците” в неделя на „Олимпико” срещу „Сампдория”.
Това пък е последният сезон за легендата на клуба – Франческо Тоти. След 25 години в „Рома” 39-годишният Тоти на раздяла би трябвало да получава една идея повече шансове в сравнение с миналия сезон, но последното решение ще вземе треньорът му Лучано Спалети.

Програма на третия кръг в Серия "А": 

Събота:

19:00 ч. - "Ювентус" - "Сасуоло" (пряко по RING)
21:45 ч. - "Палермо" - "Наполи" (пряко по RING)

Неделя:
13:30 ч. - "Болоня" - "Каляри"
16:00 ч. - "Аталанта" - "Торино"
16:00 ч. - "Киево" - "Лацио"
16:00 ч. - "Дженоа" - "Фиорентина"
16:00 ч. - "Милан" - "Удинезе" (пряко по RING)
16:00 ч. - "Рома" - "Сампдория" (пряко на VOYO.BG)
21:45 ч. - "Пескара" - "Интер" (пряко по RING) 

Понеделник:
21:45 ч. - "Емполи" - "Кротоне"