на живо

Кобрата на 43: Празнувах рождени дни като сватби. Сега съм доволен на пет човека

Смятам, че съм изключително добър баща, заяви боксьорът в предаването "Тази събота и неделя"

Кобрата на 43: Празнувах рождени дни като сватби. Сега съм доволен на пет човека

"Всеки човек се променя" - така започва равносметката на Кубрат Пулев, който днес (4 май) става на 43 години. 

31 победи на професионалния ринг, само 3 загуби и нещо изключително важно - семеен уют с половинката сидъщеря си Христина и сина си Спартак. Така изглежда животът на боксьора днес.

"Всеки един човек се променя. Преди правех рождени дни като сватби - по 80, 100 човека, с такива, които не познавам. Сега съм по-прецизен и нямам подобна необходимост. Сега съм благодарен, доволен от абсолютно всичко. Не ми е необходима грандоманщина. Доволен съм с двама души, с пет човека, когато те са правилните", разказа той в предаването "Тази събота и неделя".

Ролята на баща е доста по-различна от тази на боксьор, но Пулев е уверен и в двете.

Снимка: bTV

"Рингът е ринг. Това е професия - не приемам нищо лично, не мразя никой, не приемам спортния опонент като личен, а като препятствие, което трябва да прескоча. Затова тренирам няколко месеца, за да бъда подготвен на максимум. Вкъщи съм човек като всички останали. Стремя се да предам тези знания. Бих оставил близките да го кажат, но смятам, че съм изключително добър баща. През целия си живот не съм бързал да имам деца. Мислех си, че съм готов на 25 години, но всяко нещо в живота трябва да идва в правилното време и на правилното място", категоричен е той.

Кубрат знае колко важно е семейството. Той има за пример баща си Венко и майка си Христина, които създават голямо семейство и успяват да възпитат всичките си деца в уважение към семейните ценности.

Снимка: Lap.bg

"От нищо не се срамувам. Не защото съм високомерен, а защото винаги съм се стремял да се движа по балансирана линия, начертана ми от моя баща и моята майка. Когато човек е отгледан правилно в семейството, това остава за цял живот", категоричен е Пулев. 

Той разкри, че няма амбиции да влиза в политиката, но има послание към хората преди изборите за народно събрание и европейски парламент на 9 юни.

"На политиците едва ли има какво да кажа, за да повлияя. Струва ми се безсмислено. На българите бих казал, че реално не трябва да чакат на политиците, а да бъдат будни и да са хора със самочувствие, които да променят ситуацията и да влияят на процесите, а не да чакат като стадо. Не мога да разбера защо хората лесно се предават, защо бягат.", категоричен е Кобрата.

Снимка: Lap.bg

През 2024 г. рожденият му ден съвпада и с Велика събота - денят преди Възкресение Христово.

"Винаги съм благодарен, затова съм винаги усмихнат, затова съм винаги в добро настроение. Стремя се винаги да съм смирен. В основата на всичко е благодарността. Това е природен закон. Колкото повече оценяващ, толкова повече го искаш и тя ти го дава", казва той и добавя:

"Християнските празници с нещо свято и велико. Това са ценности, които съхраняват семейството и балансират човека. Християнството ни учи на това - да прощаваме, да сме добри, да сме отзивчиви. Много прощавам аз. Стремя се да прощавам истински. Когато човек прости, той трябва да забрави, че това нещо се е случило"

Снимка: bTV

А за край, малко спорт. Само един въпрос, но важен - за предстоящия мач с Махмуд Чар. Двамата трябваше да се изправят един срещу друг на 30 март, но германецът от ливански произход се контузи тежко. Така те отложиха срещата за септември или октомври. Тя ще бъде за световната титла в тежка категория, версия Световна боксова асоциация (WBA).

Снимка: Reuters

"В момента съм в активна почивка, тренирам от време на време. Така трябва - за да може да тренира активно, човек трябва да почива. Няма как да си постоянно на педалите. Голям мач ще бъде. Надявам се да сме здрави и аз, и той и да се случи. Пък по-добрият да победи", философски завършва Пулев.