на живо

Капитанската лента на Роналдо от мача в Сърбия в помощ на болно дете

Служител на стадион "Райко Митич" в Белград предостави ценния трофей

Reuters

Преди дни капитанът на националния тим по футбол на Португалия Кристиано Роналдо побесня в Белград. При резултат 2:2 в мача срещу Сърбия, той прати топката във вратата на домакините, тя видимо премина гол линията с целия си обем, но попадението не беше зачетено. 

В яда си Роналдо захвърли капитанската лента до терена преди да се прибере в съблекалнята. 

Снимка: Reuters

Какво се случи с този така важен "аксесоар" за всеки футболист? 

Сръбските медии съобщават, че лентата ще бъде продадена за добра кауза. Един от пожарникарите на стадион "Райко Митич" (известен като "Мала Маракана") в Белград - Джордже Вукичевич, съобразително е прибрал отличителния капитански знак. Той обаче не го е запазил за себе си. 

Снимка: Reuters

Воден от доброто си сърце, Симич се е свързал със семейството на Гаврило Джурджевич. Момченцето е само на 6 месеца и се бори със спинална мускулна атрофия. За лечението му са необходими около 2,5 млн. евро. 

В Сърбия се организира широка кампания, в която известни личности предоставят свои предмети на търг, за да набавят средствата. До момента са събрани около 1/5 от тях, като родителите се надяват именно чрез капитанската лента на Роналдо да успеят да прибавят още пари по сметката на Гаврило.

"Човекът се свърза с нас чрез свои приятели в медиите, които ни познават. И предишните търгове бяха успешни, но чак такова нещо не се беше случвало", заяви майката на Гаврило - Невена.

До момента цената на лентата на Роналдо достигна 4500 евро. Всеки, който иска, може да се включи в търга тук!