на живо

Крис Коулман: Португалия е фаворит

"Трябва да се концентрираме върху своята игра", смята селекционерът на Уелс

Getty Images

Селекционерът на Уелс Крис Коулман не се притеснява от наказанията на двама от основните играчи Аарън Рамзи и Бен Дейвис за полуфинала на Евро 2016 срещу Португалия.

"Имам доверие на всички момчета. Те са наясно с изискванията, влизат със същата настройка и аз нямам притеснения относно това кой ще започне като титуляр. Рамзи е един от най-добрите играчи на европейското, но има кой да го замести", каза Коулман на пресконференцията преди мача.

Очаква се Анди Кинг от шампиона на Англия Лестър да замени Рамзи в титулярния състав, докато мястото на Дейвис на левия бек ще заеме Джеймс Колинс от Уест Хям.

Според Крис Коулман Португалия е фаворит за предстоящия мач заради по-големия опит на съперника.

"Отстъпваме на Португалия по много показатели. Понякога се получава грозен мач, но трябва да си готов на всичко, за да останеш в мача", каза още Коулман.

Той не смята да иска съвет от Гарет Бейл как да бъде опазена звездата на португалците Кристиано Роналдо. Двамата са съотборници в Реал Мадрид и се познават отлично.

"Ключът към победата е правилната тактика. Трябва да се концентрираме върху своята игра. Роналдо е един от най-добрите в света, но Португалия има и други козове. Разчитаме на отборни действия, както го правим през целия турнир. Не е необходимо Бейл да ми казва как играе Роналдо. Гледаме го доста години и отлично знаем какво може той", каза Коулман.