на живо

Кристиано Роналдо: Искам да плача, но от радост

"Какво значение, че започваш лошо, ако всичко завършва добре?", каза звездата на Поругалия след класирането на финала

Getty Images

Звездата на португалския национален отбор - Кристиано Роналдо, е оптимист за представянето на своя тим на европейското първенство по футбол във Франция.

Отборът му вече се класира за финала на надпреварата, след като на полуфинал победи Уелс с 2:0. Роналдо отбеляза първия гол в срещата, като с попадението си изравни рекорда на Мишел Платини за най-резултатен играч на европейски финали.

Футболистът неведнъж е споделял своето желание да спечели трофей от голям форум с националния си отбор. След полуфинала той заяви, че тази година ще го направи.

"Мечтая за това от самото начало на кариерата си. Надявам се, че след финала ще се усмихваме и дори ще плачем, но от радост. Изминахме дълъг път за да стигнем до тук", призна Роналдо.

Португалският национален отбор се класира за финал след само една победа в редовното време на изиграните до сега мачове.

"Беше трудно, но какво значение, че започваш лошо, ако всичко завършва добре? Всички ние го заслужаваме - играчите, треньорите , медицинския щаб. Всички си свършихме работата прекрасно", оптимист е голмайсторът.

За да вдигнат мечтания трофей обаче, португалските футболисти ще трябва да победят съперника си във финала.

За мястото днес ще си съперничат Франция и Германия.