на живо

"Лацио" е на финал за Купата, макар и да загуби от "Рома" в реванша (ВИДЕО)

Победата с 3:2 не бе достатъчна за краен успех на "вълците"

Getty Images

"Лацио" отстрани големия си съперник "Рома" от турнира за Купата на Италия и се класира на финал. Радостта за "орлите" дойде въпреки загубата с 2-3 в реванша, тъй като те бяха спечелили първия мач с 2-0.

"Рома" започна много надъхано и натисна съперника си, като още във втората минута Един Джеко имаше отличен шанс да вкара, но прати топката покрай вратата. Натискът продължи, но решителни намеси в последния момент на бранителите на "Лацио" предотвратиха голове в няколко случая. Така се стигна до 36-та минута, когато Чиро Имобиле се пребори за една висока топка в наказателното поле на "Рома" и стреля опасно. Вратарят Алисън изби точно в краката на Сергей Милинкович-Савич, който вкара за 0-1.

Това не сломи "вълците", които изравниха с гол на Стефан Ел Шаарауи в 43-та минута. Те започнаха отпуснато второто полувреме и допуснаха Чиро Имобиле да вкара втори гол за "Лацио" в 56-та минута след много нескопосан опит за изкуствена засада на бранителите.

10 минути по-късно "червените" отбелязаха изравнителен гол след удар в гредата на Стефан Ел Шаарауи и добавка на Салах. "Рома" натисна в търсене на още попадения, но заложи прекалено много на високи топки в наказателното поле, което бе лесна задача за защитниците на "Лацио". Все пак в 90-та минута Мохамед Салах вкара трети гол за отбора на Лучано Спалети, което бе крайно недостатъчно за радост за "червената" част на Рим.