на живо

Левски - Марибор НА ЖИВО по минути

Краен резултат: Левски - Марибор 1:1. (ВИДЕО) "Сините" напускат турнира Лига Европа с високо вдигната глава

Левски е домакин на словенския Марибор в мач-реванш от втория предварителен кръг на Лига Европа. В първата срещата "сините" стигнаха до нулево равенство и се нуждаят от задължителен успех тази вечер, за да продължат напред в турнира.

Ако постигнат целта си столичани най-вероятно ще се сблъскат с Абърдийн в следващия кръг. Вицешампионът на Шотландия победи литовския Вентспилс с 3:0 в първия двубой и днес има лесна задача, поне на теория.

Двубоят Левски - Марибор ще се играе пред пълни трибуни на ст. "Георги Аспарухов". Очаква се над 25 000 зрители да присъстват на срещата. Всичко билети бяха изкупени за по-малко от 24 часа. В последния момент ръководството на "синия" клуб пусна в продажба още пропуски за срещата, но и те бяха разпродадени светкавично. Това е вторият мач на Левски в Европа след тригодишно прекъсване.

На официалната пресконференция преди мача наставникът на Левски Люпко Петрович заяви, че предпочита тимът му да гостува и сега един евентуален гол за Марибор значително би утежнил задачата на Левски. Именно сръбският треньор може да е ключът към победата. Петрович няма отпадане от евротурнирите начело на Левски, след 0:0 в първия двубой.

Стартовите състави

Левски: 29. Йоргачевич, 3. Пиргов, 5. А. Александров, 7. Нар, 8. Де Нойер, 10. Христов, 14. Минев, 15. Прохазка, 20. Аниете, 25. Ал. Александров, 70. Костадинов

Марибор: 33. Ханданович, 2. Ходжич, 3. Янжа, 4. Шулер, 5. Врховеч, 9. Таварес, 10. Хотич, 11. Новакович, 24. Кабха, 39. Бохар, 44. Шме

1' минута - Главният съдия Михаел Тикгор от Дания дава първия съдийски сигнал.

3' минута - И двата тима залагат на 4-5-1. Левски най-вероятно ще играе предимно на контраатака, защото попадение за Марибор може да усложни много задачата на възпитаниците на Люпко Петрович.

5' минута - Първият жълт картон в мача! Получава го Сашо Александров за груб фаул срещу Бохар от състава на гостите.

9' минута - Де Нойер намира отлично Венцислав Христов в наказателното поле на Марибор, но бившият играч на албанския Скендербеу стреля твърде слабо и Ханданович лови.

14' минута - За втори път в последните 5 минути футболист на Марибор лежи на тревата. Първо капитана на гостите Таварес се превиваше и поиска медицинска помощ, а сега и Янжа има проблеми. Междувременно първи корнер за Левски в мача.

15' минута - Ъгловият удар е изпълнен и след кратко разбъркване пред вратата на Ханданович топката попада в краката на Венцислав Христов, при това на удобна позиция. Той обаче стреля силно над напречната греда. Първата по-сериозна голова възможност в двубоя!

18' минута - "Сините" фенове са във вихъра си. Атмосферата на ст. "Георги Аспарухов" е невероятна.

22' минута - 1:0 за Левски! Франсис Нар се измъква по лявото крило влиза в наказателното поле и бележи от малък ъгъл. До този момент Нар имаше само едно попадение с екипа на Левски, в мач от "А" група. Левски сложи край на голова суша в евротурнирите, продължила близо 6 часа.

28' минута - Центриране в наказателното поле на Левски, при което Таварес стреля с глава, но Йоргачевич се намеси. Последва разбъркване, завършило с греда за Марибор. Съдията обаче посочи бялата точка. Дузпа за словенците! Повторенията показаха, че решението на съдията е било правилно - фаул на Александър Александров срещу съперников играч.

29' минута - Йоргачевич спасява удара на Таварес! Великолепен Боян! Публиката скандира името на сръбския страж.

33' минута - Двуостър мач, противно на очакванията. Положение след положение и пред двете врати. Левски поведе, но след това с мъка запази крехкия си аванс.

37' минута - Левски се дръпна твърде назад и предоставя инициативата на Марибор. Словенците в атака...

41' минута - Удар на Кабха от далечно разстояние, избит в корнер от Йоргачевич. Поредната отлична изява на сръбския вратар.

43' минута - Играта се поуспокои. Левски комбинира в средата на терена.

44' минута - Георги Костадинов стреля, но е далеч от целта. Все пак Левски продължава да гледа смело към противниковата врата.

45' минута - "Сините" са на път да се оттеглят на почивката с гол аванс. Една минута добавено време.

Край на първата част: Левски - Марибор 1:0

Половината работа е свършена, а с коментар за първите 45 минута при репортера ни Иван Боянов е Емил Велев:

46' минута - Начало на втората част

48' минута - Нищо интересно в първите минути на второто полувреме.

49' минута - Отлична "синя" атака завършва с удар на Георги Костадинов и греда...

54' минута - Първа смяна в мача. извършва я наставникът на Марибор Дарко Миланич. На мястото на Врховец в игра влиза Даре Вршич. Именно той донесе драматичния успех на "виолетовите" с 1:0 срещу Копер в първия кръг на словенския шампионат.

57' минута - Аниете получава топката в наказателното поле на Марибор и веднага стреля, но ударът му е блокиран от противников защитник.

58' минута - Левски претендира за дузпа за игра с ръка, но съдията Тикгор е категоричен, че такава няма. В следавщата атака Нар за пореден път се измъква и стреля. Топката обаче минава покрай вратата.

63' минута - Половин час до края на срещата, а футболистите на Марибор изглеждат отчаяни. Кабха и Ходжич последователно опитват удари от дистанция, никакви проблеми за Йоргачевич.

68' минута - 1:1! Марибор изравнява... Центриране отляво бе засечено с глава от Миливое Новакович, Йоргачевич отрази, но нямаше какво да направи при добавката на капитана Таварес.

74' минута - Сега Левски се нуждае от гол. Марибор е 10 човека зад центъра. Дори таранът Миливое Новакович е инструктиран да помага в отбрана.

75' минута - Великолепен шанс за Левски, пропилян от Венцислав Христов. Веселин Минев центрира отляво и сложи топката на главата на централния ни нападател, който само трябваше да я прати в мрежата зад излезлия напред Ханданович. Христов обаче не съумя да се разпише...

79' минута - Първа смяна и в състава на Левски. Люпко Петрович изважда дефанзивния си халф Георги Костадинов и пуска на негово място централен нападател - Бабатунде Адениджи. "Сините" тръгват ва банк.

84' минута - И перуанецът Хеан Деса е в игра. Левски се нуждае от попадение.

89' минута - Левски притиска съперника. Времето пък притиска "сините"...

90' минута - 3 минути продължение!

Край на мача! 1:1 на ст. "Георги Аспарухов" и Левски отпада от Лига Европа с високо вдигната глава.