на живо

Меси срещу любимия си съперник на полуфинал в турнира за Купата на краля

Гледайте "Севиля" - "Барселона" пряко по bTV Action от 22:00 ч. днес

Getty Images

Лионел Меси ще се изправи срещу любимия си съперник тази вечер (10 февруари). 

Неговият футболен тим "Барселона" гостува на "Севиля" в първи мач от полуфиналите в турнира за Купата на краля. Срещата може да гледате пряко по bTV Action от 22:00 ч.

Звездата на каталунците очевидно се чувства добре срещу андалусийците, тъй като в 40 срещи срещу тима има 37 гола. "Севиля" стои начело в класацията за "жертви" на аржентинеца, а на второ място се нарежда "Атлетико" Мадрид - 32 гола в 42 мача.

Снимка: Reuters

За последно Меси прати топката във вратата на днешния съперник на 6 октомври 2019 г. Що се касае до крайния резултат, в 24 от тези 40 мача каталунците печелят.

Дали и днес ще се случи така? Или "Барса" ще запише 9-а загуба?

В предишния етап на надпреварата Меси и компания неочаквано изпитаха трудности срещу "Гранада", но след продължения продължиха напред. 

"Севиля" нямаше проблеми срещу "Алмерия" и записа минимална победа, като владееше ситуацията на терена.

"Барса" е хегемон в турнира за Купата на краля. Каталунците са играли 41 пъти на финал (за последно през 2019 г.) и имат 30 трофея (последният е от 2018 г.).

Снимка: Getty Images

Техните съперници имат по-скромен актив - 9 участия на финали и 5 трофея.

През октомври 2020 г. двата тима завършиха 1:1 в среща от първенството на Испания.

Какво ще стане в първия полуфинал за Купата на краля? Гледайте тази вечер (10 февруари) "Севиля" - "Барселона", пряко по bTV Action от 22:00 ч.!