на живо

Меси стигна кота 100 в евротурнирите. "Барса" се разходи срещу "Олимпиакос" (ВИДЕО)

"Каталунците" спечелиха с 3:1, макар и с човек по-малко цяло полувреме.

БГНЕС

"Барселона" победи "Олимпиакос" с 3:1 в мач от третия кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Срещата бе белязана от тотална доминация на домакините, след която "Олимпиакос" можеше и да си тръгне с много по-лош резултат.

"Барса" откри в 18-та минута, когато Димитрис Николау си вкара автогол след прострелно центриране на Жерар Деулофеу. "Синьо-червените" продължиха да натискат прибрания си съперник, но пропуснаха няколко положения. Към края на първата част "Барселона" остана с човек по-малко след червен картон на Пике. След като вече бе получил едно предупреждение защитникът вкара с ръка топката в мрежата и си помисли, че е направил 2:0. Шотландският арбитър обаче му показа втори картон, а повторенията показаха, че е бил напълно прав - Пике игра нарочно с ръка.

Това обаче не промени особено събитията на терена след почивката. "Барса" продължи да води играта и в 61-та минута Лионел Меси с перфектен удар от фаул направи 2:0. Това бе негов гол номер 100 в Европейските клубни турнири - 97 в Шампионската лига и 3 за Суперкупата на Европа.

Само 3 минути по-късно Меси се разходи през защитата на "Олимпиакос" и пусна към Лука Дин, който вкара трети гол.

Домакините поотпуснаха педала на газта и в края на срещата допуснаха попадение. След центриране от ъглов удар Димитрис Николау все пак вкара в правилната врата и оформи крайното 3:1.

След третия кръг от груповата фаза "Барселона" води в своя поток с 9 точки, "Ювентус" победи "Спортинг" с 2:1 и вече има 6 точки, португалците остават с 3, а "Олимпиакос" е без точка на дъното.