на живо

Стратегическо реми между Франция и Швейцария

Двата отбора се класираха за следващата фаза на Евро 2016

Getty Images

Франция и Швейцария се класираха за осминафиналите на Евро 2016. Мачът между двата тима завърши при резултат 0:0.

По този начин домакинът на първенството Франция спечели първа група след две победи и едно равенство, а Швейцария е втора с една победа и два равни мача.

Снимка: Getty Images

Отборите започнаха много активно мача.

Първата по-сериозна опасност за един от двата тима дойде в 9-ата минута. Шер бе оставен непокрит и създаде доста главоболия за защитата на „петлите”.

Последваха силни минути за Пол Погба в нападение. Той на два пъти пропусна да се разпише. Първо в 12-та минута стреля опасно към вратата, но Зомер се намеси блестящо. В следващата атака нападателят отправи страхотен удар с левия крак, но вратарят на Швейцария отново се намеси подобаващо.

В 17-та минута отново шанс за Франция. Погба стреля от далечно разстояние, но ударът му срещна гредата.

Снимка: Getty Images

В 20-ата минута голмайсторът на Швейцария от мача с Румъния Мехмеди отправи силен удар, но топката мина на сантиметри над вратата на Лорис.

Отборите се оттелиха на почивката при резултат 0:0

Втората част започна с добра атака за „кръстоносците”. В нейната основа бе Шакири, но Емболо, не успя да намери свой съотборник в наказателното поле на Франция.

В 53-ата минута Жиняк се измъкна хитро от швейцарската защита, но ударът му от границата на наказателното поле не затрудни Зомер.

В 57-ата минута Антоан Гризман получи възможност да открие резултата в мача, но вратарят на Швейцария отново се намеси отлично.

В 75-ата минута домакините организираха скоростна атака чрез Сисоко, който намери в наказателното поле влезлия като резерва Димитри Пайе. Голмайсторът на „петлите” стреля към вратата, но топката срещна гредата.

Снимка: Getty Images

Четири минути по-късно Пайе получи нова възможност да отбележи третия си гол на това първенство, но топката премина встрани от вратата на Зомер.

В 88-ата минута домакините получиха правото да изпълнят пряк свободен удар. Зад топката застана Пайе, но ударът му се отклони от стената и не застраши вратата на Швейцария.

До края на мача ситуацията на терена не се промени. Срещата завърши при резултат 0:0

В другия мач Албания победи Румъния с 1:0 и записа първа победа на европейското първенство.

Албания завършва на трето място в групата, а Румъния е четвърта с едва 1 спечелена точка в мача срещу Швейцария.