на живо

Официално: Цветана Пиронкова ще участва на олимпийските игри (ВИДЕО)

Пиронкова и Димитров все още не са обсъждали участието си на смесени двойки в Рио

Getty Images

Потвърдиха официално участието на Цветана Пиронкова на олимпийските игри в Рио това лято. Новината съобщи лично най-добрата ни тенисистка, която беше наградена с десетграмово златно кюлче за отличното представяне на "Ролан Гарос".

Според президента на родната тенис федерация Стефан Цветков Пиронкова и Григор Димитров имат реални шансове да играят и на смесени двойки на олимпийския турнир в Рио. Двамата обаче още не са имали възможността да обсъдят подобно участие.

"Не сме обсъждали този въпрос, все пак преди няколко дни се потвърди моето класиране за Олимпиадата", заяви Пиронкова.

За Цветана Пиронкова това ще бъде трета поредна Олимпиада. На Игрите в Лондон 2012 българката стигна до втори кръг.

„Наистина много ще се зарадвам, ако успея да подобря постижението си и да мина отвъд втория кръг в Рио", обяви тенисистката.

В събота първата ни ракета открива сезона на трева в Бирмингам, където започва от квалификациите. Следващият й турнир е Уимбълдън, като целта там ще е да премине отвъд трети кръг.

"Турнирите на трева са любимата ми част от сезона. Тази година няма да имам най-добрата подготовка. Вече изпуснах един турнир,  сега в Бирмингам играя квалификации, а в Ийстбърн, където исках да участвам, не мога да вляза. Ще отида малко по-рано в Лондон, ще играя и ще се наслаждавам на хубавата атмосфера на „Уимбълдън”. Мисля, че имам шанс да се представя добре”, каза Пиронкова.