на живо

Шекспир продължава приказката на "Лестър" (ВИДЕО)

Английският първенец отстрани "Севиля" от Шампионската лига след 2:0 вкъщи

"Лестър", воден от доскорошния помощник на Клаудио Раниери - Крейг Шекспир, се класира на четвъртфинал в Шампионска лига. Англичаните победиха с 2:0 "Севиля" на свой терен и с 3:2 общ резултат продължават напред.

"Лестър" играеше за задължителна победа и тръгна дръзко напред още от началото на мача. Каспер Шмайхел обаче първи трябваше да се намесва при удар отблизо на Самир Насри. Домакините поведоха в 27-та минута с гол на Уес Морган. Капитанът засече топката на далечната греда след центриране от свободен удар на Риад Марес.

Севиля не успя да създаде нищо сериозно до почивката, макар и да овладя инициативата. Хорхе Сампаоли направи 2 смени на полувремето, пускайки в игра Йоветич и Мариано. Серхио Ескудеро разтресе гредата на вратата на "Лестър" с удар от трийсетина метра, а няколко минути по-късно гостите бяха ударени втори път.

Марк Олбрайтън необезпокояван изстреля топката от границата на наказателното поле право в мрежата за 2:0 в 54-та минута.

"Севиля" тъкмо настрои играта си и натика "Лестър" в наказателното му поле, когато Самир Насри се поддаде на провокация на Джейми Варди и получи втори жълт картон за посягане с глава към противника.

Дори и с човек по-малко андалусци стигнаха до дузпа четвърт час преди края. Каспер Шмайхел обаче хвана слабия удар на Стивън Нзонзи.

До края "Лестър" можеше да вкара и трети гол на контраатака, но по-важното е, че не допусна гол и отприщи луди празненства в града с историческото си класиране на 1/4 финал.