на живо

Стоян Колев: Никога няма да загубя любовта си към футбола (ВИДЕО)

"Най-сладко е да видиш как един човек се развива", заяви новият треньор на вратарите в "Локомотив" Пловдив

bTV

След близо 400 мача в българския елит, Стоян Колев реши да окачи бутонките на пирона и да се насочи към треньорската професия. 

Носителят на титлата, Купата и Суперкупата на България с ЦСКА ще напътства вратарите в "Локомотив" Пловдив.

Снимка: bTV

"На този етап получих едно много добро предложение да вляза в щаба на Едуард Ераносян в „Локомотив” Пловдив. Вече съм на възраст, в която трябва да взема едно такова решение и на секундата отговорих. Каква перспектива ми дава футбола от тук нататък? Радвам се, че решението ми дойде в такъв важен момент. „Локомотив” е клуб с традиции, организационно вървят много добре нещата", доволен е Колев. 

Той разкри пред bTV, че не е обиден на ръководството на ЦСКА за отстраняването си от тима през лятото, месец след като спечели Купата на България с отбора, който тогава се подвизаваше в трета дивизия.

Снимка: БГНЕС

"Тогава говорихме с треньорите, казаха ни какво е тяхното виждане. Тогава бях на 40 години, нормално е да търсят млад човек. Разделихме се като приятели с Христо Янев, все пак доста години сме играли с него заедно, живяхме заедно, с Владо Манчев също, с Ивайло Петров се познаваме като колеги от много дълго време... От моя страна не е имало сърдене. Винаги мога да помогна на ЦСКА, но мисля, че в момента отборът разполага с добър вратар", категоричен е той.

"Никога не съм губил любовта към футбола и няма да я загубя. Все пак това е моят живот. Тя ще остане за цял живот", сигурен е Колев, който в периода 2008-2010 г. игра и за румънския "Оцелул". Най-запомнящи за него обаче си остават мачовете на стадион "Българска армия".

"Спечелването на шампионската титла с ЦСКА няма да забравя никога. Стадионът беше пълен, всички хора се радваха, взимаха си къс от  тревата за спомен. Също така мачовете ни в евротурнирите. Да дойдеш час и половина – два преди мач и да видиш, че стадионът е на 70% пълен... Това е нещо огромно и велико"

Той има обяснение и защо в последните сезони тази атмосфера липсва на домакинските мачове на българските грандове. 

"Като цяло трудният начин на живот в България, завистта в хората... Тогава играехме повече за славата. Сега тези неща преминават в другата посока, но никой не е виновен. Просто времето е такова. Мисля, че пак ще дойдат тези момент"

Снимка: sportvox.net

Колев вече е наясно и какво иска да види от своите възпитаници.

Амбициите ми са просто да работя с вратарите, с които ще имам възможност и ще съм изключително щастлив те да преминават на по-високо стъпало. Това е сладкото на тази работа – да видиш как един човек се развива. „Локомотив” е голямо предизвикателство, но ще направя всичко възможно да оправдая доверието, което ми се гласува.

А кои моменти от своята кариера няма никога да забрави, кой е най-ценният му спечелен трофей и каква е била изминалата 2016 г. за него, вижте в интервюто на Йордан Георгиев: