на живо

Тайбе за Треньор номер 1 на България: Мислят го за лош, но не е!

Защо световната шампионка нарича Петър Касабов "шефе"?

Едно сътрудничество, започнало след олимпийските игри в Рио, и изкачило се на световния връх. Треньор номер 1 Петър Касабов и Спортист номер 1 на България за 2018 г. - Тайбе Юсеин, успяха заедно да спечелят световна и европейска титла. През изминалите 12 месеца състезателката по борба не допусна нито една загуба, а "виновникът" за това е и нейният наставник.

"Строг, изискващ, но когато върви работата е много леко. Емоционален, много добър човек, въпреки че някои остават с грешното впечатление, че е малко лош. Не, не е такъв", споделя Тайбе за Касабов.

В залата емоционалният специалист винаги е строг и стриктно следва пътя към големите цели. Нещата, които могат да го разплачат са малките радости, разкрива шампионката.

"Когато съм грешила, той е заставал срещу мен и ми е казвал: "Тука сгреши!", "Това трябва да направим!", "Това трябва да променим!". А когато е имало повод за радост, сме се радвали и сме плакали заедно", споделя тя за своя наставник.

"Шефе" - така го нарича Тайбе, а плодовете на сътрудничеството им чакат да бъдат обрани!

Снимка: bul-wrestling.org

"Тя е всеотдайна на тепиха. Обича да се раздава максимално. Доста от отдавна я познавам. Станах ѝ личен треньор след олимпийските игри в Рио де Жанейро, което ме прави много щастлив.", сподели за взаимоотношенията им Касабов.