на живо

Топузаков пред bTV: В "Левски" се взимаха играчи, които не исках (ВИДЕО)

"Трябваше да бъда по-строг и критичен", каза бившият треньор на "сините"

bTV

Бившият треньор на "Левски" Елин Топузаков разкри, че новите попълнения на "сините" не са били първия му избор и на стадион "Георги Аспарухов" се е случвало да пристигат футболисти, които той лично не е искал да привлече. 

"Имах проблеми, естествено. Дали от финансово или от друго естество... с финансовия директор тогава Станислав Ангелов сме коментирали какви ли не варианти. От гледна точка на това, че бях четири години в тима като помощник и като старши треньор, видях много неща, които се случват в последния момент или не по начин, по който би трябвало да става. Със сигурност не взехме най-исканите играчи и със сигурност имаше такива, които аз бях против да се вземат. Става дума за чужденци, които бяха в ущърб на бюджета и не дадоха нужната класа" , заяви Топузаков пред Йордан Георгиев.

Той заяви, че отчита като грешка, че не е бил достатъчно строг по време на кариерата си като треньор на "сините".

"Не си тръгнах сам от "Левски". На мен ми беше ясно, че трябва да се направи промяна поради простата причина, че "Левски" нямаше три мача победа. Със сигурност аз нося най-голяма вина за това нещо. На нас ни липсваха победите и точките. Дано отборът да играе по-добре. Наблюдавам всеки един мач сега. Има върхове и спадове. В крайна сметка "Левски" трябва да се бори". Със сигурност съм допуснал грешки и можех да бъда по-строг, критичен и изискуем. За в бъдеще тези неща със сигурност ще ги коригирам. Ще продължа упорито и амбициозно да работя и да успея и в треньорската професия"

Топузаков разкри, че има оферти за работа след като беше освободен от тима преди предишното дерби с ЦСКА, както и че един ден мечтае за успехи със "сините".