на живо

Велики и комични: 7 незабравими момента от световни първенства (ВИДЕО)

Емануел Ебуе, неразличими румънци и един съдия, който не може да брои

Мондиалите винаги са празник за футболните фенове, ставали свидетели на много велики моменти, но и на също толкова комични.

В следващите редове сме подбрали седем незабравими изпълнения от световни финалите. Имаме по малко от всичко.

Насладете се на нашата колекция:

Корейският на Емануел Ебуе

Без значение на кои отбори симпатизирате, е трудно да не се засмеете, сещайки се за Емануел Ебуе. Котдивоарецът беше ексцентричен, като това се прояви най-силно по време на двубоя със Северна Корея от групите на Мондиал 2014.

Ебуе видя, че съперников футболист отива на тъчлинията, за да получи бързи инструкции от своя треньор. Защитникът, тогава играч на "Арсенал", последва противника и реши да чуе въпросните наставления.

Последва комична сцена - Ебуе стоеше и видимо нямаше никаква идея за какво се говори, но все пак кимна ентусиазирано и одобрително.

Никога не се променяй, Емануел!

Странностите на румънския колектив

Ще стане ли истинският Слим Шейди? Въпрос, който мнозина си задаваха шеговито през 1998 г, когато на мондиала румънските футболисти бяха блондин до блондин. Впоследствие се превърнаха в кошмар за коментаторите.

Идеята на северните ни съседи бе интересна, но русите коси нямаха ефект върху тяхното представяне.

Румъния отпадна още във втория кръг, а Петреску, Хаджи и компания се прибраха у дома, изглеждайки... леко глупаво.

Греъм Пол забравя как се брои до 2

Британските съдийски стандарти спаднаха драстично в последните години. Толкова, че не бе изненада за никого, когато УЕФА обяви голямата новина: Мондиал 2018 без рефери от Албиона.

Това обаче лиши английските съдии от възможността да се изложат повече от своя сънародник Греъм Пол през 2006 г. Тогавашният рефер №1 на Острова допусна култова грешка, показвайки два жълти картона на хърватина Йосип Симунич, преди все пак да го изгони с трети.

Топ съдийство!

Когато забравиш, че те гледат милиони

Американският национал ДаМаркъс Бийзли уринира на тъчлинията. По време на осминафиналната среща с Мексико халфът чакаше с нетърпение да влезе в игра. Напрежението обаче си каза думата и му се доходи по малка нужда.

Опитът на Бийзли да се прикрие беше меко казано слаб. Той застана на коляно, създавайки впечатление, че разтяга. Е, не успя да заблуди никого...

Битката за Нюремберг

Ако потърсите "Битката за Нюремберг" в "Гугъл", няма да намерите сражения, поне не в буквалния смисъл. На световното първенство през 2006 г. обаче, Португалия и Холандия влязоха във война на футболния терен. Главният съдия Валентин Иванов от Русия раздаде 16 жълти и 4 червени картона, при това бе снизходителен в още куп други ситуации.

В крайна сметка касапницата завърши с минимален успех - 1:0 за Португалия. Единствено попадение бе дело на Маниш.

Няма кой да спре Саленко

Олег Саленко не е сред най-популярните руски футболисти. Не е легенда, но държи рекорда за брой попадения, отбелязани в един мач от световно първенство - 5 във вратата на Камерун през 1994 г.

Страхотното постижение на Саленко бе засенчено от това на Роже Мила в същия мач. Камерунецът вкара почетния гол за своите, с което стана най-възрастния голмайстор на мондиал със своите 42 години.

Май всички обичат Мила, с изключение на Саленко. A пък Христо Стоичков едва ли е фен на последния. Все пак става дума за онова лудо САЩ '94. Тогава родната легенда раздели "Златната обувка" с руския голаджия.

Няма кръв, няма фаул

Мондиал 1990. Тогава Аржентина не зависи от един играч, а разполага със звезден отбор. Сред големите имена в състава на "гаучосите" е нападателят Клаудио Каниджа.

Срещу Камерун той е напът да отбележи велик гол, опитвайки да премине през повечето футболисти на съперника. Бенжамен Масинг няма намерение да го пуска. Влиза толкова грубо в краката на Каниджа, че при шпагата... остава без бутонка.

Тагове:

световно 2018