на живо

Великобритания избра "Ливърпул"

Не пропускайте финала в Шампионската лига в събота от 21 ч. по bTV Action

Getty Images

Великобритания иска "Ливърпул" да спечели Шампионската лига, сочи проучване на Острова. В събота мърсисайдци се изправят срещу "Тотнъм" в спор на трофея в най-авторитетния клубен турнир. Срещата ще бъде излъчена на живо по bTV Action от 21 ч.

"Ливърпул" е считан за големия фаворит в двубоя, тъй като завърши с 26 точки аванс пред "шпорите" във Висшата лига, побеждавайки ги два пъти през сезона.

Интересното е, че не само статистиката и мненията на анализаторите са в полза на момчетата на Юрген Клоп. Голяма част от феновете на останалите отбори във Великобритания също предпочитат мърсисайдци да победят "Спърс".

Проучване на Sporting Index сочи, че 63% от населението на Великобритания желае "червените" да вдигнат шести трофей от надпреварата, докато само 37% дават гласовете си в полза на Маурисио Почетино и компания.

Най-много поддръжници "Ливърпул" има в Шотландия, където 76% са за "червените". Следва Уест Мидландс със 71% в полза на тима от Мърсисайд.

Всъщност, от всичките 17 града в Обединеното кралство, участвали в допитването, само един не дава категоричен отговор в полза на мърсисайдци - Кардиф. Там гласовете са 50/50.

65% от Уелс подкрепя "Ливърпул", наред с 67% от населението на Северна Ирландия. Дори лондончани предпочитат мърсисайдци със своите 55%, a Северозападна Англия е с 62% за "червените".

При обявяването на резултатите, говорителят на Sports Index Невил Бърдок каза: "Очакваше се, че първият изцяло английски финал в Шампионската лига от години ще раздели нацията, но ние бяхме изненадани да разберем колко хора подкрепят "Ливърпул" в очертаващата се историческа европейска вечер. Изненада ни и това, че Лондон предпочита "Ливърпул" пред местния си "Тотнъм", добави Бърдок.

На футболния терен обаче статистиката и процентите не играят. Играят футболистите и само от тях зависи кой ще е новият носител на трофея в най-авторитетния клубен турнир.

Гледайте "Тотнъм" - "Ливърпул" в събота (1 юни) от 21 ч. по bTV Action. Не пропускайте и пресконференциите и тренировките на двата тима тази вечер от 17:45 ч. на живо по RING.