на живо

Животът на Златан е турбо-фолк (ВИДЕО)

Футболистът избра да отпразнува своя гол 501 с песен на Нада Топчагич

Instagram

Да вкараш 501 гола в професионалната си футболна кариера не е лесно. Но съществува един играч, за когото дори не сме се съмнявали, че ще достигне до тази бройка. Просто защото той се държи сякаш вече го е сторил… Няколко пъти.

Няма как да сбъркате, че става дума за нападателя на "Милан" Златан Ибрахимович. Той се разписа срещу "Кротоне" в 21-ия кръг на Серия "А" и влезе в елитния Клуб 500. Шведът отпразнува този връх по нестандартен начин.

И по-точно с песен от бивша Югославия, издадена през 1990 г. Тя носи името "Jutro je" ("Утро е") и е изпълнявана от известната турбо-фолк певица от края на ХХ век в западната ни съседка – Нада Топчагич. И до днес тя изпълнява този хит по свои участия и в телевизионните си изяви.

Златан явно доста харесва мелодията, тъй като сподели как танцува на нея в социалните мрежи.

Какво е общото между Ибрахимович и Топчагич? Ами и двамата имат босненски корени.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Nada Topcagic (@topcagicnada)

Певицата е родена в град Модрича през 1953 г. Тогава градът е част от Югославия, а днес попада в границите на Босна и Херцеговина.

Бащата на Златан – Шефик, също е босненец. Той обаче емигрира в Швеция през 1977 г. Там се среща с майката на футболиста – Юрка от Хърватия, и създават семейство, макар и за кратко. Бракът им е изключително проблемен и изпълнен със скандали. Трае само 2 години, а след това бъдещата звезда на световния футбол живее ту с майка си, ту с баща си.

Музиката обаче винаги е била част от живота на Златан. И то покрай Шефик. Татко Ибрахимович пее и свири на акордеон. В края на ХХ век се изявява в балканските заведения по цяла Европа, но няма особени успехи. Дори издава два албума под псевдонима Кинко – през 1987 и 1990 г.

Само че музиката остава само за забавление. Пари за ядене и тренировки на Златан се изкарват с тежък труд в тухларната.

След като футболната кариера на сина му потръгва, Шефик решава да спре с пеенето по заведения. Но пък се регистрира в най-голямата платформа за споделяне на видеа и там показва творчеството си.

А песните му са посветени на любовта, на родната Босна и на… Златан. Той има две парчета, в които пее за своя син.

През 2018 г. публикува "Злато, Златане", а само преди година зарадва хилядите си последователи със "Златане, дай всичко от себе си. Няма гол без теб". Текстът на последната не е негово дело, но пък е изключително любопитен.

"Всяка жена с удоволствие ще го целуне.
С топката към гола тича като торнадо.
А хиляди фенове викат от трибуните:
Само напред, Ибрахимович!
Злато, Златане, сега покажи на всички.
Злато, Златане, нека види светът.
Злато, Златане, дай всичко от себе си.
Няма гол без тебе."