на живо

Алекс Николов: Искам да подаря нещо на брат ми, което той няма да изживее

Мислех да дам 100% от себе си, но ще дам 120 на това световно, каза братът на Симеон Николов

Симеон и Александър Николови. Волейболните братя, на които вчера баща им – Владимир Николов постави изключително амбициозна цел - да станат световни шампиони! Александър и Симеон, които преди дни с най-голямата усмивка, с леко свито сърце, но с най-искрените очи ми казаха, че вярват, че могат да покорят световния връх.

Точно с този отбор!

И до преди часове всичко изглеждаше по план. Александър и Симеон Николови водеха смело младежкия национален отбор към световното и към мечтата за златото.

Мечтата обаче понякога рухва за секунди. Часове преди заминаването за Бахрейн, 16-годишният Симеон срязва ръката си с чаша в хотела, където "лъвовете" са на лагер.

"Разрязал си е палецът и няма да може да участва на това световно първенство със сигурност, а занапред ще видим. Засегнал е сухожилие, така че е доста неприятна ситуацията. Основният разпределител така внезапно да се контузи 10 часа преди заминаването, е нелепо. Много тежка ситуация", споделя по-големият от братята Алекс.

Звездата и капитан на отбора ни не крие разочарованието от случилото се. Трудно му е да повярва, че такъв нелеп инцидент отнема неговата и мечтата на брат му – да играят като съотборници на световно първенство. Надява се обаче да направи най-хубавия подарък за брат си.

"Мислех да дам 100 процента от себе си, но ще дам 120 процента на този Мондиал, защото искам да подаря нещо на брат ми, което той няма да може да изживее, за съжаление. Това щеше да е единственото и последното световно... Дано един ден при мъжете бъдем заедно. Това беше шансът, изпуснахме го", добавя Алекс.

Въпреки ситуацията, въпреки това, че е почивал само 6 дни през това лято – Алекс споделя, че амбицията в него е още по-голяма.

Знаейки, с колко голямо сърце брат му се е подготвял за това световно, обещава, че тази ситуация ще подейства като още по-голям импулс на отбора в момента.

"Със сигурност ще се усети липсата на брат ми, ще гледаме да се напаснем с втория разпределител. Лично аз съм забивал точно 4 топки, така че за тези три дни преди мачовете, ще трябва да направим някаква сработка. Той винаги е бил основен досега и смятам, че ще се справи добре. Амбициите не се променят. Отиваме да станем първи. Още след миналия Мондиал, чакам този, за да може да станем първи. Дано!"

На шампионата на планетата в Бахрейн българите са в група C заедно с Полша, Канада и Индия.

Мондиалът ще се проведе от 7 до 16 юли, а младите „лъвове“ ще стартират с мач срещу поляците още в първия ден.