на живо

Сълзите на Лионел Меси (ВИДЕО)

Аржентина спечели Копа Америка за 16-и път

Reuters/Screenshot
 

Аржентина триумфира за рекорден 16-ти път с Копа Америка, след като спечели с 1:0 на финала срещу Колумбия след продължения. Двубоят се игра на "Хард Рок Стейдиъм" в Маями. Единственото попадение падна в 112' и бе дело на Лаутаро Мартинес.

Снимка: Reuters/Screenshot

Лионел Меси получи контузия в 66' и напусна принудително терена облян в сълзи. Това със сигурност бе последният мач за легендата на турнира, а вероятно и в кариерата му с националната фланелка.

Снимка: Reuters/Screenshot

Мачът започна с 83 минути закъснение заради безредици. Вместо в 03:00 часа българско време срещата започна в 04:23 часа.

Снимка: Reuters/Screenshot

Според официално изявление от стадиона, хиляди фенове без билети са се опитали да влязат на "Хард Рок Стейдиъм" в Маями. От съображения за сигурност входовете на арената бяха затворени и началото на мача беше отложено.

Мерките за сигурност обаче не помогнаха напълно. По-късно входовете бяха отворени, а много фенове преминаха през турникетите абсолютно безконтролно – на много от тях не бяха проверени билети или лични вещи, отбелязва Univision.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Pubity Sport (@pubitysport)

Всички билети за финала бяха разпродадени - стадионът, който ще приеме и мачове от световното през 2026 г., побира 65 000 души. Според Univision на трибуните на Аржентина - Колумбия е имало поне 70 000 души.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by SportsCenter (@sportscenter)

Алексис МакАлистър е трябвало да напусне съблекалнята на стадиона, за да помогне на семейството си да влезе на стадиона по време на хаоса.

Братът на Алехандро Гарначо и роднините на Акуня са били в същата ситуация.

Снимка: Reuters/Screenshot

Край стадиона стана и катастрофата, в която бяха ранени фенове.

Снимка: marca.com

Снимка: marca.com

Снимка: marca.com