на живо

Георги Глушков за Везенков: В НБА измъчват най-добрите от Евролигата

Сашко е търпелив и умен. Ще се справи и с тази задача, смята президентът на БФБ

Георги Глушков за Везенков: В НБА измъчват най-добрите от Евролигата

Едно от големите имена в българския баскетбол и настоящ президент на родната федерация - Георги Глушков, даде кураж ня Александър Везенков в навечерието на 2024-а.

Първият българин, докоснал се до магията на НБА, направи обзор на изминалата година пред basketball.bg и засегна звездния трансфер на Везенков в Сакраменто Кингс и първите му стъпки в най-елитния баскетбол.

Снимка: Lap.bg

"Сашко се представя отлично. Постигна сериозни успехи тази година в неговата кариера и с отбора му. Сега има ново начало за него с нови предизвикателства и той ги знае. Знам колко е трудно, въпросът е той да бъде търпелив и да използва всеки момент, в който му се дава възможност да покаже най-доброто от себе си. Има нашата безрезервна подкрепа във всяко едно отношение.

Ще си споделим неща, а и баща му е при него сега. Аз му желая здраве, имаше номинация на Икарите, на Спортист на годината. Радвам се, че хората оценяват успехите му. Трудно е, НБА се разви много и стана изключително силно първенство с много силни състезатели.

Бих казал, че недооценяват най-добрите играчи, които идват от Евролигата, и малко ги измъчват, за да се доказват.

Доказвали са се и други обаче, така че и той ще го направи. Няма да е лесно, но Сашко е търпелив и умен. Ще се справи и с тази задача.

Важното е да е здрав и да знае, че всички сме зад него и се радваме за неговите успехи", категоричен бе Глучков в навечерието на Новата година.

Интервюто на Александър Везенков пред колегите Димитър Тасев и Петър Стоев може да гледате - ТУК.