на живо

Трагедия: Маратонец почина на път за вкъщи

Стив Шанкс напусна внезапно този свят, часове след като бе част от Лондонския маратон

Тазгодишното издание на Лондонския маратон остави трагичен привкус. Причината е свързана със Стив Шанкс, за когото неделното състезание се оказа фатално.

Британецът пробяга трасето от 26.2 мили за впечатляващите 2 часа и 53 минути, но не успя да се зарадва напълно на този успех, тъй като напусна внезапно този свят. Според информацията 45-годишният маратонец е починал на път за вкъщи. Това съобщиха организаторите на състезанието.

Всички от Лондонския маратон бяха дълбоко натъжени от новината за внезапната смърт на Стив Шанкс, докато се е прибирал към вкъщи в неделя (23 април). Стив, който бе на 45 години и живееше в Нотигам, беше много опитен бегач, участващ на доста маратони. Той завърши състезанието с време от 2 часа и 53 минути. Причината за неговата смърт ще стане ясна на по-късен етап.

Той беше повече от обикновен бегач. Той беше музикант плетач и известен специалист по викторини, който притежаваше обширни познания за поп музиката. Любящ съпруг и сродна душа на жена си Джес, както и много обичан приятел. Ще ни липсва много, винаги ще бъде в сърцата и спомните ни“, гласи съобщението на организаторите.

Съпругата на Стив – Джесика също потвърди трагичната новина чрез Facebook.

С голяма тъга искам да съобщя загубата на моя прекрасен съпруг – Стивън Шангс. Неговата смърт беше внезапна и неочаквана. Той се прибираше у дома, след като в неделния ден бе част от Лондонския маратон. Както можете да си представите, аз съм абсолютно шокирана и съсипана“, написа тя.

Общо 48 000 маратонци се включиха в неделното състезание. Победител при мъжете стана кениецът Келвин Киптум, който завърши с време от 2 часа 1 минута, докато над всички при жените бе Сифан Хасан от Нидерландия, която финишира с 2 часа и 18 минути.