на живо

Наказаха за 10 години български баскетболен треньор

Бойко Миленков не може да изпълнява функциите си от октомври насам

Lap.bg
 

Отново тежко наказание за "черно тото" в българския баскетбол. Този път "потърпевш" заради действията си е треньор!

Бойко Миленков получи сурова санкция от Международната федерация (ФИБА). Той няма да може да изпълнява функциите си, както и да участва във всички дейности на ФИБА или свързани с нея такива за 10 години!

Санкцията идва заради нарушаване на етичния кодекс и интегритет, участие в залози и манипулиране на състезания, както и липса на съдействие при разследването. Тя е в сила от 2 октомври 2023 г. насам!

За решението на ФИБА съобщиха от Българска федерация по баскетбол.

Снимка: Lap.bg

Миленков беше треньор на Берое в началото на сезон 2023/2024. На 9 октомври клубът изненадващо обяви раздялата си с него. 

"Последните два сезона работих под огромно напрежение в ограничена финансова рамка. Още през лятото имах желание да си дам по-голяма почивка, да се отделя от отбора, за да се възстановя психически и най-вече здравословно.

Въпреки това, проведох подготовката с идея да помогна на клуба, до намиране на качествен наставник. Смятам, че задачата е в някаква степен е изпълнена и отборът е подготвен максимално добре, съобразно възможностите ни. Аз ще бъда на разположение, но в момента имам други приоритети", заяви тогава Миленков.

Снимка: Lap.bg