на живо

Торонто обяви Александър Везенков

Край на сагата

Торонто обяви Александър Везенков
 

Торонто Раптърс официално обяви привличането на българската баскетболна звезда Александър Везенков.

Крилото премина в канадския тим като част от сделката на канадския тим със Сакраменто, която включва няколко баскетболисти и избор от драфта през 2025 г.

Раптърс получи Саша и гарда Дейвиън Мичъл, избора от Драфт 2024 - Джамал Шийд, както и бъдещият избор на калифорнийци във втория кръг на драфта през 2025 г.

"Кралетете" от своя страна получиха Джейлън Макдейниълс.

Припомняме, че през изминалата кампания Раптърс завършиха на 12-то място в Източната конференция. Тимът има само една титла, спечелена през 2019 г.

Националът ни взе участие в 42 мача в дебютния си сезон в най-силното баскетболно първенство в света, в които записа средно по 5,4 точки и 2,3 борби. Везенков отсъства дълго време заради контузия в глезена. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Toronto Raptors (@raptors)

28-годишното тежко крило и треньорът на Торонто - 45-годишният сърбин Дарко Раякович, преди броени дни бяха звездни участници от НБА в треньорски семинар, организиран от Евролигата в Атина. През миналия уикенд Везенков и Раякович бяха заедно на сцената за събитието, организирано от Борда на треньорите в Евролигата. Предполага се, че именно там е постигнато принципното съгласие за осъществяване на сделката.

Снимка: Любомир Асенов, LAP.BG

Преди да застане на кормилото на канадците, Раякович е бил помощник в Оклахома, Финикс и Мемфис.

Снимка: Любомир Асенов, LAP.BG