на живо

Везенков: Играч съм на Раптърс, но е хубаво, че ме искат други (ВИДЕО)

Спортист номер 1 на България за 2022 и 2023 г. разказа за трансферната сага, в която е главен герой

Везенков: Играч съм на Раптърс, но е хубаво, че ме искат други (ВИДЕО)
 

Къде ще продължи кариерата си Александър Везенков? Това е въпросът, който си задаваме по няколко пъти на ден и при всяка нова спекулация, а те нямат край!

Баскетболистът премина преди дни в Торонто Раптърс от Сакраменто Кингс. Веднага обаче се появиха слухове, че той ще бъде преотстъпен в бившия му европейски клуб Олимпиакос, с който игра на финал на Евролигата и стана Най-полезен играч на силния турнир през сезон 2022/2023. Каква е истината?

"В момента съм играч на Торонто Раптърс. Тепърва предстои да говоря с тях. Предният сезон не беше най-добрият за мен. Работя здраво с моя екип, чувствам се добре. Не знам колко дни ще съм в България. Това лято е малко по-особено, повече време бях в Гърция заради контузията, която имах. Ще видим. Опитвам се да се фокусирам върху себе си. Предстои да видим техните намерения. Лятото е дълго и единственото, което ме интересува, е да съм здрав", заяви Везенков, който е в България.

Снимка: Lap.bg

Той обаче не отрече категорично възможностите за друг отбор.

 

"Винаги е радостно някой да те иска. Това са хубави дилеми от живота. Фокусиран съм да мога да почна сезона на 100%"

Везенков направи своя дебют в НБА през сезон 2023/2024 с екипа на Сакраменто Кингс. Той обаче не получи достатъчно възможности за изява, като завърши кампанията с 42 мача и средно по 5,4 точки и 2,3 борби. В началото на 2024 г. той получи и контузия в глезена.

"Контузията беше черешката на тортата. И тя повлия накрая, но от самото начало се видя, че заради стила, който искаше треньорът, не ме включваше в неговите планове. Няма лошо, такъв е животът. Просто е малко разочароващо, когато ти кажат едно, но се случи друго и то веднага. Нямам лоши чувства към Сакраменто, към хората, които ме посрещнаха в отбора. Направих приятелства, всичко беше на професионално ниво, помогнаха ми. Винаги ще съм им благодарен за шанса, който ми дадоха да се докосна до НБА", категоричен е Везенков.

След няколко успешни сезона в Европа с екипите на Арис Солун (2011-2015), Барселона (2015-2018) и Олимпиакос (2018-2023), родният национал изпълни мечтата на всеки баскетболист - да заиграе в Лигата на извънземните.

Снимка: Reuters

"Всичко е различно! На 28 години е по-трудно да се адаптираш, отколкото на 17-18. Нов стил на игра. От върха на Европа отиваш като никой и трябва да се докажеш от нулата. Това са неща, които ти влияят, но дадох всичко от себе си. Много фактори повлияха, но съм доволен, че взех това решение преди година. Беше напълно правилно, защото кой отказва на НБА?!", категоричен е той.