на живо

Везенков: Може и да ми трябва повече време за адаптация (ВИДЕО)

Трябва да работим по-здраво, каза баскетболистът на Сакраменто след първите две контроли на Кингс

Везенков: Може и да ми трябва повече време за адаптация (ВИДЕО)

Най-добрият баскетболист на България и MVP на редовния сезон в Евролигата – Александър Везенков, коментира предсезонната подготовка със Сакраменто Кингс.

Българинът участва и в двете контроли, които бяха загубени - от Торонто Раптърс (99:112) и ЛА Лейкърс (101:109).

"Трябва да работим по-здраво. Резултатът не е този, който искахме, но не това е най-важното на този етап. Все пак е важно да изградим един навик да печелим мачове, без значение дали са приятелски, или официални.

Трябва да подобряваме нашата игра като интензитет и физика", каза Саша пред репортерите отвъд Океана.

Той коментира къде калифорнийци има да надграждат: "Имаме проблеми и в двете фази от играта. Мисля, че се подобряваме, малко по-бавно, отколкото очаквахме, но работим, а и все още сме октомври.

Хубаво е, защото е лесно да се играе с момчета като тях, тъй като те ти показват много неща - владеене на топка, висока преса. Наистина е много приятно", каза той за започването си в стартовата петица срещу "езерняците".

Снимка: Lap.bg

"Да, донякъде бях изненадан, но винаги съм готов, без значение дали започвам, или съм резерва, но искам да дам 100% за отбора", допълни той.

"Чувствам се добре. Смятам, че е необходимо време за адаптация, което може и да продължи повече, но се чувствам добре", заяви той по повод тренировките с Кингс.

Той коментира разликата в играта между Европа и САЩ: "Стилът на игра е различен, защото играта е по-бърза, залага се на много физика. Опитвам да поддържам високо ниво.

Ние вярваме във философията с играта на скорост, с много темпо и физика – все неща, които помогнаха много на отбора през миналата година.

Искаме да надграждаме спрямо тогава. Но както казах, ние трябва да имаме търпение, защото всеки в отбора е много амбициран, но е необходимо търпение и здрава работа", каза още националът, който е фаворит за Спортист №1 на България и за 2023 г.