на живо

Везенков пред bTV: Хората ме питат за договор и екипи, до 3-4 дни всичко ще е наред

Започва със Сакраменто в края на август

Везенков пред bTV: Хората ме питат за договор и екипи, до 3-4 дни всичко ще е наред

Александър Везенков ще се завърне в Сакраменто в края на август. Това обяви най-добрият ни баскетболист специално за bTV. Спортист №1 на България за 2022 г. гостува на Националната спортна академия, където беше приет от ректора професор Николай Изов.

"6 дни бях там, нямах много време. Много пътуване, изследвания, напред-назад...Не можах да видя много неща, но със сигурност е ново приключение.

Много се радвам, всички ме приеха в отбора много любезно. Като първи впечатления - всичко е прекрасно", каза на родна земя MVP на Евролигата за изминалия сезон.

"Всичко е много голямо, като започнем от пътищата, до баскетбола и всичко останало -  огромно и голямо. Но съм готов!

Благодаря на всички, които ме подкрепят. Моята цел е да запалим децата по баскетбола, да им харесва. Всеки спорт е труден и изисква лишения. Надявам се и за мачовете на националния отбор залата да е пълна. Знам, че е лято и време за почивка, но тези момчета заслужават да им помогнем с каквото можем", допълни той.

В следващия месец и половина той ще тренира в България с личните си треньори, както го прави в последните три години. "В края на август трябва да съм там. Има много организационни неща. Затова и още няма договор и екипи. Много хора ми пишат, но мисля, че до 3-4 дни всичко ще е наред", завърши пред bTV Александър Везенков.