на живо

Везенков за НБА: Ситуацията не е идеална за мен (ВИДЕО)

"Трудно е. Има го егото и чувството, че не получаваш достатъчно шансове. Трудно е и да си далеч от хората, които обичаш. Или успяваш, или не", откровен е Саша

Везенков за НБА: Ситуацията не е идеална за мен (ВИДЕО)

Александър Везенков не крие, че е разочарован от малкото шансове, които получава от Майк Браун н Сакраменто.

Спортист №1 на България за 2022 и 2023 г. сподели емоциите от своя първи сезон в лигата на САЩ и Канада в интервю за Eurohoops.

"Със сигурност първата година е много сложна, особено за опитен играч, който е учил различен баскетбол.

Ако си на 17 или 18 и дойдеш в лигата, се адаптираш към нейните стандарти. Все пак смятам, че имах някои солидни изяви. Когато получавах достатъчно игрово време, успявах да помогна на отбора. Но истинските възможности не са три или пет минути, или пък при вече решен мач", заяви Саша.

За пореден път той сподели, че отвъд Океана никой се интересува дали се казваш Везенков и дали си MVP на Евролигата.

Снимка: Reuters

"Ти няма да станеш следващият Янис, Йокич или Дончич, защото те са в различна категория. Някои хора са гледали повече мачове от Евролигата, но това не ги интересува. Започваш от нулата. Може да се почувстваш пренебрегнат или че заслужаваш повече възможности.

Трудно е. Може да ме попиташ защо 28- или 29-годишен играч след толкова магичен сезон на персонално и отборно ниво отива някъде и приема да не играе. Трудно е. Има го егото и чувството, че не получаваш достатъчно шансове. Трудно е и да си далеч от хората, които обичаш. Или успяваш, или не."

Везенков, който пропусна 21 поредни мача за "кралете" не възнамерява да се примири със статута си на резерва и ще продължи да се бори.

Снимка: Любомир Асенов, LAP.BG

"В момента ме оценяват от един удар, който може и да не вкарам. Не съм на възраст, на която трябва да бъда оценяван по този начин. Имаше моменти, в които не разбирах какво става, но оставам позитивен, работя здраво, защото има много мачове, а времето е лимитирано.

В НБА съм и се чувствам благословен. Това е нещо, което всеки играч иска да опита и да види. Със сигурност ситуацията не е идеална за мен, но съм се научил да се боря в този живот. Това не е първата ми трудност, няма и да е последната."

През лятото на 2023 г. тежкото ни крило прие офертата на Сакраменто. Договорът му гарантира 20 милиона долара и за три години.

Припомняме, че националът прекара последните 5 сезона в Олимпиакос, като беше избран за MVP в последното издание на Евролигата. А през последните два сезона попадна в идеалната петица на най-силната надпревара на Стария континент.

Тук може да си припомните интервюто, което Везенков даде пред колегите ни Димитър Тасев и Петър Стоев в САЩ.