на живо

Треньорът на Везенков потъна в скръб

Страхотен, велик човек! Той имаше страхотен баскетболен ум, каза Майк Браун за Деян Милойевич

Треньорът на Сакраменто, част от който е и най-добрият баскетболист в Евролигата за миналия сезон Александър Везенков - Майк Браун, говори за смъртта на Деян Милойевич и въздействието, което тя оказа върху него.

Сръбският специалист почина внезапно в сряда.

Самият Браун бе част от щаба на Уориърс в периода 2016-2022 и познаваше отлично Деян.

"Първо искам да изпратя съболезнованията си на Деки, семейството му, приятелите му, Уориърс... Страхотен, велик човек! Той имаше страхотен баскетболен ум", започна Браун пред репортерите.

"Знаех ситуацията. Близки сме със Стив Кер. Кореспондирахме си, така че знаех, още когато го приеха в реанимацията."

Браун продължи да говори за скъпия си приятел с буца в гърлото. "Той означаваше много, всички сме като семейство. Семействата имат възходи и падения, това не съществуваше при него, той винаги беше нагоре, това е уникално умение в този бизнес. Особено когато имаш такова уважение от всички - винаги беше там по средата, нито много високо, нито твърде ниско.

Уникално е, когато те уважават всички, не само играчите, но и треньорите, членовете на щаба, всички. Всички го обичаха и той обичаше всички.

Прекрасен човек, добронамерен гигант, когато играеше, той го правеше с много страст. В същото време той е прекрасен, душа, интелигентен, винаги можеш да поговориш с него. Когато го видиш, просто искаш да го прегърнеш. За мен това е първото нещо, което идва имам предвид, когато мисля за Деки. Такава личност...Беше специален."

Журналистите попитаха Майк как след трагедията Уориърс могат да продължат сезона. "Честно да ви кажа, не знам. Трудно е, трябва да продължите напред в живота, не можете да спрете.

Но понякога се губим в собствените си светове. Ето, например, имахме две тежки поражения, после започват истории все едно е краят на света. Истината е, че това е просто игра, нещо, което се надявам да усмихне лицата на хората, да им даде малко бягство от ежедневието.

Когато чуете нещо подобно, тогава получаваш нова перспектива. Ще намерим решение за играта, за мачовете, но когато се случи нещо такова...отнема време", допълни настоящият треньор на Саша Везенков в Сакраменто.