на живо

3 от 3! Левски продължава да мачка при Генчев

"Сините" минаха и през Локомотив Пловдив

Lap.bg
 

Левски записа трета поредна победа от началото на сезона! "Сините" спечелиха с 2:0 срещу Локомотив Пловдив като гости в мач от третия кръг на Първа лига.

Головете за столичния гранд отбелязаха Асими Фадига в 9' и Мустафа Сангаре в 85'. Така тимът на Станислав Генчев е с пълен актив и оглавява еднолично класирането.

Снимка: Lap.bg

Успехът е втори пореден за Левски срещу "железничарите" на "Лаута", след 2:1 на 18 май, тогава в среща от Първата шестица.

Тази вечер "сините" започнаха отлично и откриха резултата още в 9' чрез Фадига, който беше изведен от Джавад Ел Джемили и преодоля технично Мартин Луков.

 

След четвърт час Ефе Али от Локомотив финтира защитник и стреля от границата на наказателното поле, но удари дясната греда. В 23' Евертон Бала пропусна да удвои аванса на Левски, след като излезе сам срещу вратаря.

До почивката Келиан ван дер Каап бе спрян от напречната греда.

Снимка: Lap.bg

Левски владееше инициативата в дълги периоди и през втората част, но трябваше да чака до 85', за да сложи точка на спора чрез резервата Сангаре.

Загубата е първа за Локомотив в шампионата от началото на сезона. В 4-ия кръг селекцията на Любослав Пенев гостува на Берое, докато Левски приема Крумовград.

Снимка: Lap.bg