на живо

Бербатов пред bTV: Изборът на Михайлов е опорочен (ВИДЕО)

Трябва да се насрочи нов конгрес за президент на БФС, заяви легендарният нападател

 

Димитър Бербатов е оптимист, че ще бъде насрочен нов легитимен конгрес за президент на БФС. Причината за това е решението на Апелативния съд, който преди ден отмени това на Софийския градски съд относно избора на централата от 12 октомври през 2021 година, когато Борислав Михайлов отново бе избран за шеф на централата

Снимка: Lap.bg

Впоследствие от екипа на Бербатов обявиха конгреса за невалиден, тъй като уставът не беше спазен и е трябвало да има балотаж. Тогава Михайлов бе преизбран за президент с 241 гласа срещу 230 за Бербатов.

Снимка: Lap.bg

В сряда лидерът на опозицията срещу БФС използва социалните мрежи, за да отбележи, че решението на Апелативния съд е окончателно. Бившият футболист бе в предаването „Тази сутрин“ в ефира на bTV, където подчерта, че конгресът ще бъде обявен за невалиден. 

Снимка: Lap.bg

„Последното решение на Апелативния съд променя ситуацията, защото показва, че решението на Софийски градски съд да не разгледа делото по същество е грешно. Заради това то е върнато Софийски градски съд, за да бъде разгледано по същество. Членовете на БФС са в пълното си право да обжалват решенията на този опорочен конгрес от 12 октомври през 2021 г.

Снимка: Lap.bg

Сега трябва да тръгне делото по същество. Доказателствата, които са представени и ще се съберат, и клубовете, които обжалват този опорочен конгрес, имат неопровержими факти. Той е невалиден и ще бъде обявен за такъв. Вчерашното решение на Апелативния съд потвърждава това и когато делото тръгне, не виждам друг избор освен да се вземе решение, че конгресът е опорочен и да се насрочи нов такъв, който да е честен и изборен“, заяви легендата.

Снимка: Lap.bg

Пред нашата медия Бербатов говори още за клипа с абитуриента на столичен булевард. Той призова всички зрелостници да се отдават на забавленията, но и да бъдат концентрирани в нещата, които правят.

Повече от участието на Димитър Бербатов можете да видите и във видеото.