на живо

Дъщерята на Христо Стоичков вдига сватба

Архитект ще стават зет на легендата

 

Голямата дъщеря на Христо Стоичков - Михаела, вече отброява дните до най-важния ден в живота си - този, в който ще бъде булка.

Съвсем скоро Мика, както всички наричат първородната рожба на легендата на българския футбол, ще се врече във вечна вярност на сродната си душа - Мартин Трайков, пише "24 часа".

Стоичкова и архитектът по професия са заедно от повече от година и половина. А че на влюбените им предстои сватба, призна самата Мика.

"Когато осъзнаеш, че искаш да прекараш остатъка от живота си с някого, искаш остатъкът от живота ти да започне възможно най-скоро! 19 дни."

Това написа в първите часове на седмицата (1 юли) голямата дъщеря на Камата под фотос на нея и изгората ѝ от леглото. А към публикацията добави емотикон на булка, сърчице и младоженец, с което ясно даде да се разбере, че Мартин ще я отведе към олтара в събота (20 юли).

Снимка: Facebook/Instagram

Бъдещият съпруг на Мика е с 2 години по-млад от Стоичковата дъщеря. Михаела в сряда (10 юли) ще навърши 36.

И за дъщерята на Камата, и за любимия ѝ това ще бъде втора сватба. И двамата имат по един неуспешен брак зад гърба си и по едно дете от него.

Снимка: Facebook/Instagram

От връзката си с турчина Айкут, за когото тя се омъжи през 2016 г. във Флорида, е дъщеричката ѝ Миа (7 г.) - тази, която сега с дядо си Христо Стоичков участва в една от най-популярните реклами, излъчвани в тв ефира. Всеизвестен факт е, че самата футболна легенда е запознал голямата си дъщеря с българина от турски произход. Само 3 години след венчаваха им обаче Мика се раздели със съпруга.

 

Детето на любимия на Мика - Крис, е на почти същата възраст като малката Миа.

Сватбата с Мартин обаче не е единственият радостен повод за голямата дъщеря на Стоичков. Според слухове двойката очаква бебе.

Самата Мика нито е потвърдила, нито е отрекла. А обикновено го прави.

Снимка: Facebook/Instagram

Преди месеци се появиха информации, че чака дете, но още на следващия ден Мика даде ясно да се разбере, че не тя, а сестра ѝ Христина е бременна.

"Объркали сте сестрата", писа тогава голямата дъщеря на Стоичков.

Преди да срещне Мартин, Михаела имаше кратка връзка със собственика на рекламна агенция Йордан Георгиев - първият мъж, който Стоичкова показа след раздялата с бащата на дъщеря си Айкут.

Иначе първата публична връзка на Михаела бе с популярния днес актьор Иво Аръков.

Още докато не бе толкова известен, звездата от "Капките" и редица сериали, имаше красива любов с дъщерята на Христо Стоичков. Любовта им приключи драматично, а именно след края ѝ Мика стегна куфарите за САЩ.

 

Наскоро в интервю Аръков говори за финала на отношенията им. "Казваха ѝ, че съм сутеньор, дилър, че се интересувам само от парите на баща ѝ. Сринаха я нападките и клюките, тя плачеше всеки ден, изтормози се", каза в интервю миналата година Аръков.

От няколко месеца Мика Стоичкова има ново амплоа. Голямата щерка на Камата е брокер на луксозни недвижими имоти.

Че е в тази сфера, разкри самата Мика преди няколко месеца. В профила в социалната мрежа редовно споделя обяви на тузарски къщи и апартаменти, които тя продава.

 

Паралелно с това Михаела помага в развитието на бранда на татко си, като бе основна действаща сила и около създаването на залата на славата. Има и собствена марка водка. Преди четири години тя започна да развива и собствен бранд отлежала гроздова ракия.

Стоичкова доскоро бе директор в Българската професионална футболна лига, но напусна. Мика отговаряше за комуникациите и стратегическите международни взаимоотношения в ПФЛ. През 2022 година тя бе поканена в лигата лично от президента Атанас Караиванов.