на живо

Десподов пред bTV: Трябваше да имаме повече точки, и на нас ни тежи (ВИДЕО)

Може би това не е реалното класиране, но и допуснахме много грешки, каза капитанът

Десподов пред bTV: Трябваше да имаме повече точки, и на нас ни тежи (ВИДЕО)
 

Отборът е заслужавал повече от двете точки, които има в евроквалификациите до момента, а изпуснатите възможности тежат на националите. Това заяви пред bTV капитанът Кирил Десподов на Летище София при завръщането от Тирана, където националният тим по футбол загуби с 0:2 от Албания в приятелски мач. 

"Говорих на летището и преди да заминем. Казах ви, че не е наша работа да коментираме къде са или не са проблемите. Това, което се изисква от нас, треньорите и ръководството, ние се мъчим да го направим на терена."

"Кой какви проблеми има и как трябва да се решават, не е наша работа. Все едно аз да питам твоите ръководители какво трябва да променят и да направят. Не искам да се забърквам в интриги. Аз съм футболист на националния отбор, играя доколкото мога, даваме всичко от себе си момчетата.", започна крилото на гръцкия гранд ПАОК.

"И на нас ни тежи. И ние искаме да побеждаваме, ако може във всеки мач. Правим всичко възможно. Тръгнахме доста ентусиазирани в тази квалификация. Може би това не е реалното класиране, с тези 2 точки. Трябваше да имаме повече, но така се развиха мачовете, че и срещу Сърбия и Черна гора не успяхме да спечелим в последните минути. С Литва трябваше да си го вземем на всяка цена този мач. Така че и в нас има много грешки, не само в треньори и т.н."

"Определено е тежко на момчетата. Повечето са млади, тепърва ще създават кариери и ще се продават в чужбина. Може би не са се сблъсквали с такъв огромен хейт, какъвто се изля над нас в последните дни. Може би им действа доста зле психически и психологически им е трудно."

Снимка: Lap.bg

"Има два варианта - или да продължаваш да вървиш с наведена глава или да продължиш напред. Само така се изгражда силен характер.", заяви Десподов.

"Нормално е да трябва да играят повече българи в първенството. Би било много хубаво и за националния отбор.", отговори той на въпрос относно критиките на селекционера Младен Кръстаич за големия брой чужденци в Първа лига.