на живо

Една легенда на 80 (ВИДЕО)

Екипите на bTV проследиха деня, посветен на Георги Аспарухов – Гунди

Една легенда на 80 (ВИДЕО)

4 май е дата с огромно значение за Левски и българския футбол. На този ден на бял свят се появява великият Георги Аспарухов - Гунди.

Макар завинаги да остана на 28, Георги Аспарухов ще живее вечно в сърцата на българите. Заради уникалния си стил и своята харизма, той покори душите не само на левскарите.

Снимка: Lap.bg

Екипите на bTV проследиха деня, посветен на 80 години от рождението на великия нападател. Пред камерите на нашата медия специално застанаха част от бившите съотборници на великия футболист – Стефан Аладжов и Войн Войнов, както и неговият съперник на терена, но приятел в живота – Димитър Пенев.  За спомените, заветите и историите разказа ексклузивно пред нашата медия разказа и синът му – Андрей Аспарухов.

Снимка: Lap.bg

Наш екип имаше и в Музея на Левски, където се съхраняват реликвите на легендарния голмайстор. Сред тях са екипът и обувките, с които е играл нападателят. Сред най-ценните артефакти е и венецът, изпратен от великия Еузебио по случай погребението на Гунди с надпис „Легендите никога не умират“.

Снимка: Lap.bg

Въпреки паметната дата, не мина и без пререкания, след като стана ясно, че Левски не е дарил нито лев относно реализацията за паметника на Георги Аспарухов.

По-рано през деня бе направена първа копка, а на събитието присъстваха кметът на Община Слатина - Георги Илиев и новият изпълнителен директор Даниел Боримиров. Очаква се проектът да бъде реализиран до края на месеца.