на живо

Епизод 2: Кой откри Стилиян Петров за големия футбол? (ВИДЕО И СНИМКИ)

Пътят от Монтана до "Вила Парк"

 

Дигиталната поредица на btvsport, посветена на "Мача на надеждата" продължава. Тук ще са звездите, героите и техните истории. Ще ви направим свидетели на всичко най-интересно и зад кулисите, съпътстващо благотворителния мач на 6 септември, който bTV Action и btvsport.bg ще ви покажат пряко от 16:00 ч.

Събраните средства от благотворителното футболно шоу ще бъдат използвани за лечението на хора, борещи се с онкологични заболявания.

В епизод 2 ви предлагаме разкази на хората, които са били близо до Стилиян Петров в първите му стъпки на футболния терен.

Мнозина асоциират славната кариера на един от големите капитани на националния ни отбор със Селтик и Астън Вила, но логично всичко започва от родината.

В България Стилиян Петров прави първи си крачки в школата на Септемврийска Слава в родния му град - Монтана. Точно там той се среща с Александър Гигов. В момента той е журналист в Sportal.bg, но тогава Гигов дава първите уроци на Стенли на терена.

Именно той забелязва плама, страстта и желанието, с които бъдещият национал стъпва на игрището.

Вижда и друго негово качество, което е безценно в живота - честността!

След мачове с екипа на местния Монтана следва трансфер в ЦСКА. А там Стилиян Петров среща един от добрите си приятели - Милен Петков. Той помага на младока да се аклиматизира по-бързо на стадион "Българска армия".

Двамата преживяват много на терена и извън него. Близо са до това да бъдат съотборници в Селтик, но "детелините" подписват само със Стилиян, въпреки че и двамата пътуват за Глазгоу с тази нагласа.