на живо

Епизод 1: На тренировка с Капитана (ВИДЕО И СНИМКИ)

Стилиян Петров се готви усилено за "Мача на надеждата", който ви очаква на 6 септември по bTV Action

Епизод 1: На тренировка с Капитана (ВИДЕО И СНИМКИ)
 

Стартира дигиталната поредица на btvsport.bg, посветена на "Мача на надеждата". Тук ще са звездите, героите и техните истории. Ще ви направим свидетели на всичко най-интересно и зад кулисите, съпътстващо благотворителния мач на 6 септември, който bTV Action ще ви покаже пряко от 16:00 часа.

Започваме, разбира се, с "главния виновник" Стилиян Петров и неговата подготовка за "Мача на надеждата".

Че Стилиян Петров е изключителен професионалист – това е ясно на всички. Както и че изпитва огромна любов към футбола, който му беше отнет насила, при това твърде рано.

Но и тогава, прикован към леглото от тежката болест, и преди това – непоколебим лидер в отборите си, и сега – човек с мисия да помага, той остава истински борец, готов на всичко за другите.

Снимка: Евгений Милов

Човек като него няма как да остави на случайността спортната си форма за "Мача на надеждата", който bTV Action ще ви покаже на 6 септември от 16.00 часа.

 

Ето защо Петров покани на съвместна тренировка водещия на студиото на Мача – Илия Илиев.

 

Снимка: Евгений Милов

"Всички участници поддържат форма. Някои от големите звезди участват в такива двубои по четири или пет пъти в годината. Ще има фитнес треньори за загрявката, защото сред хората, които ще излязат на терена, има и действащи футболисти", обясни Стенли.

Той си спомни и за един от паметните си голове с националната фланелка, отбелязан срещу Хърватия на стадион "Васил Левски".

Снимка: Евгений Милов

В навечерието на Националния празник 3 март през 2002-ра, България печели с 2:0 с голове на Петров и Бербатов.