на живо

Фернандо Каранга: Скоро пак ще късам мрежи (ВИДЕО)

Гриша Ганчев за мен е като баща, България е втората ми родина, признателен е бразилецът

Фернандо Каранга сподели в официално интервю за клубната телевизия на ЦСКА, че се е върнал, за да стане шампион.

Нападателят добави, че той сам е пожелал отново да облече червената фланелка и предполага, че след още два мача вече ще къса мрежите.

"Като бях дете, когато започнах да играя футбол в Бразилия, тичах много - надясно, наляво, много се движех. Каранга са марка коли в Бразилия. С тях се правят много състезания. Хората ме сравняваха с тези коли. Един член на семейството ми сложи прякор и във футбола станах Фернандо Каранга", разказна асът.

"Много съм щастлив, че всички запомниха това име - Каранга, и в България то значи Фернандо Каранга. Много съм щастлив, че където и да отида, ме познават хората и това е много красиво.

Помня юни 2018 г. и денят, в който си тръгнах от ЦСКА. Тогава обещах на Дани Ганчев, че ще се върна и сега съм много щастлив, че играя у дома, това е втората ми родина.

Няколко години прекарах тук, ЦСКА се превърна във второто ми семейство. Последните 6 години прекарах в чужбина, в Китай. Играл съм с добри футболисти, с големи имена. Сега се връщам с много повече опит и искам да помагам с всичко възможно - дори и на по-младите играчи в отбора - искам да предам опита си", добави нападателят.

"Аз потърсих ЦСКА за преговори. Обадих се на Дани Ганчев. Той ми е близък, а Гриша Ганчев е за мен като баща. Аз ги потърсих и им казах, че имам желание да се върна в ЦСКА. Те ми дадоха този шанс и затова съм тук. Благодарен съм за възможността. Ще продължа да се боря и да работя усилено, за да ги зарадвам. Както им обещах, тук съм не просто да премина, но да оставя следа. Върнах се да станем шампиони.

Колкото и голове да съм вкарал преди, имам недовършена работа. Това е да заключа със златен ключ моята кариера. Идвам да се раздам на 100%, няма да се чувствам удобно с това, което съм направил за ЦСКА преди, за тази радост, която съм дарил. Не трябва да лежа на стари лаври, трябва да направя нещо повече за ЦСКА.

Физически се чувствам много добре, 100% готов съм. Сега се адаптирам към стила на игра на новия отбор, но предполагам след още два мача вече ще късам мрежите. Аз вкарах гол, но бях в засада.

Но във втория мач се надявам да отбележа победния гол. Това ще е много специално за мен. Когато пристигнах тук за първи път, беше трудна адаптацията, защото ми беше много студено. Сега ще се адаптирам много по-бързо.

Студеното време вече не е проблем, аз съм си като местен. Много съм щастлив, че се завърнах у дома. Това е моят дом, моята втора родина. Обичам много България - само радост и щастие", добави Каранга.