на живо

Гонзо: Всички сме виновни за националния отбор (ВИДЕО)

Има време до Конгреса, не сме говорили и коментирали кой ще се кандидатира, коментира Иванов, представяйки книгата "Пътят на таланта"

Техническият директор на БФС Георги Иванов представи книгата "Пътят на таланта", като по време на пресконференцията коментира и кандидатурата на Димитър Бербатов за президент на БФС, както и дали той лично би се кандидатирал.

"Събрали сме се за един хубав повод. Не желая да коментирам други теми. Много от хората не знаят какво правим за тези две години. Има време до Конгреса. Не сме говорили и коментирали кой ще се кандидатира.

Аз съм технически директор в БФС и до 15 март ще бъда такъв. Основната работа, която трябва да се свърши, е в клубовете при развитието на футболистите.

Снимка: БФС

Ние сме фокусирани върху юношеския футбол, защото там можем да създадем качествени играчи, с които да се гордеем. Тук трябват 5-6-7 години, за да се изградят играчи.
Всички, които се занимаваме с футбол, имаме вина.

Това е причината да предприемем мерки. Ние работим от 2 години, но ни трябват още 3-4, за да се види нашия труд. Българският спорт има конкуренция със социалните мрежи и електронните игри", заяви техническият директор.

Снимка: БФС

"Нашата мисъл е да променим мисленото на всички треньори, защото това е дълъг процес. Убеден съм, че следващата година всички национални ще бъдат на различно ниво", допълни той по повод книгата.