на живо

Лита Маркова за филма за Гунди: Изпитвам страх и вълнение (ВИДЕО)

Съпругата на легендата говори специално за bTV

Лита Маркова за филма за Гунди: Изпитвам страх и вълнение (ВИДЕО)
 

Снимките на филма за легендарния нападател на Левски - Георги Аспарухов, започнаха.

Той ще проследи живота на трагично загиналия играч от момента на запознанството му с Виолета Маркова до неговата кончина.

Очаква се лентата, в която главната действаща роля е поверена на Павел Иванов, влязъл в ролята на "синята" икона, да е готов в началото на 2024 г.

Маркова говори по-рано днес специално за bTV.

"Много го харесвам Павел. Открили са прилика. Напомня ми на Георги като маниер. Много приятно момче. Не съм смятала, че трябва да бъде едно към едно, но има голяма прилика. Не половин век, връщам се 63 години назад.

"Раковски" е стадионът, на който Георги изигра първият си мач за Левски, а датата беше 5 юни 1960 г. И аз бях на мача", спомня си дамата, покорила сърцето на легендата.

"Аз съм уплашена леко, но се надявам, че този филм няма да бъде сълзлива и лигава мелодрама. От това се страхувам. Имам вяра, че ще стане нещо хубаво. Искам да покажа, че Георги беше обикновен, здраво стъпил на земята човек.

Не смяташе, че е звезда. Да го покажем различен с деликатността, чувствителността, със смирението и почтеността. Качества, които бяха възпитани от родителите му у него", не крие емоциите си съпругата на Гунди.

"Щом се наложи да пия Валидол, значи наистина е било емоционално. Няма как... Страшно е да пуснеш България в дома си. Изпитвам страх и вълнение", завършва Маркова.

В нейната роля ще видим Александра Свиленова. Това е първата й голяма роля в киното. Алекс учи „Актьорско майсторско за драматичен театър“ в класа на проф. д-р Ивайло Христов в НАТФИЗ.

Нелеката задача да ни пренесат в 60-те и 70-те години ще имат режисьорът Димитър Димитров, двигателят и сценарист на проекта Емил Бонев, главният оператор Борис Славков и продуцентите Андрей Арнаудов и Иван Христов от "Междинна станция".