на живо

Лудогорец вдига зала за талантите си (ВИДЕО и СНИМКИ)

С пари от трансфера на Доминик Янков

Лудогорец вдига зала за талантите си (ВИДЕО и СНИМКИ)

12-кратният шампион на България Лудогорец показа многофункционална зала за нуждите на детско-юношеската си академията.

Клубът инвестира част от средствата от трансфера на своя възпитаник Доминик Янков, който премина в Монреал. Сделката е на стойност 1 850 000 евро, според специализирания сайт Transfermarkt.

Модерна многофункционална зала ще бъде на разположение на всички отбори в Академията.

"Тя е по модел на водещи топ школи в Европа, които сме посетили. Тя дава възможност за индивидуална и групова работа във всички аспекти", коментира директорът на ДЮШ в Лудогорец Радослав Комитов.

Самият Янков е роден на 28 юли 2000 г. в Торонто. В България е носил екипа и на Ботев Враца, а в момента играе в MLS за Монреал Импакт. Има 17 мача за националния ни отбор.

Иначе футболната академия на Лудогорец е сред най-бързо развиващите се в България. Нейн възпитаник е именно Янков, а други таланти като Иван Йорданов, Дамян Христов и Методий Стефанов в момента са част от представителния отбор.

Десетки футболисти, минали през ДЮШ на 12-кратните шампиони, в момента играят в отбори от Първа и Втора лига - Георги Николов (Ботев Пд), Димитър Митков (Локо Сф), Ерол Дост, Венцислав Керчев, Денислав Александров (Славия), Даниел Наумов, Никола Илиев (ЦСКА 1948), Борислав Рупанов (Левски), Илкер Будинов (Ботев Вр), Светослав Ковачев (Арда/Ахмат) и др.

Миналите два сезона тимовете на "орлите" U15 и U17 безапелационно станаха шампиони в елитните групи. През сезон 2022/23 г. всички отбори в школата на Лудогорец спечелиха зоналните и държавните първенства.