на живо

НА ЖИВО: Къде ще се играе Левски - ЦСКА? (ВИДЕО)

Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз решава!

 

Къде ще се изиграе мачът от осмия кръг на родното първенство между Левски и ЦСКА? Това е казусът, който ще решава днес (29 август) Изпълнителният комитет към Българския футболен съюз:

Той възникна, след като националният стадион "Васил Левски" се оказа зает от концерт на Андреа Бочели на 14 септември. 

Следете с нас развитието на ситуацията:

11:45 ч.: Левски - ЦСКА ще се играе на 19 октомври на националния стадион!

В 11:40 ч. журналистите бяха повикани в залата за пресконференции, за да чуят решението.

В 10:45 представителите на Левски - Сираков и Боримиров, си тръгнаха. "Всяко решение ще е в ущърб на Левски", заяви мажоритарния собственик и добави: "Позицията на Левски е категорична – да се играе мача на стадион "Георги Аспарухов".

"Ще се явим като медиатор, ще изслушаме двата клуба, за да намерим решения. Ще чуем всички заинтересовани страни. Знаете, че спортно-техническата комисия взе решение, което доведе до много негативни реакция. Трябва да намерим решение", заяви президентът на БФС Георги Иванов - Гонзо при откриването на срещата. 

В 10:00 ч. започна заседанието на Изпълкома, като по казуса ще бъдат изслушани представители на Левски, ЦСКА, Министерство на младежта и спорта, СДВР и Столична община.

 

Преди това в сградата на Българския футболен съюз в Бояна пристигнаха представители на двата тима. От страна на домакините в мача Левски там са мажоритарният собственик Наско Сираков и изпълнителният директор Даниел Боримиров.

Снимка: Lap.bg

ЦСКА е представен от изпълнителния си директор Стоян Орманджиев.

Снимка: Lap.bg

 

Първоначално спортно-техническата комисия към БФС реши мачът да се играе на стадион "Георги Аспарухов" без присъствие на публика на ЦСКА. Решението бе обжалвано от ръководството на "червените". 

Снимка: Lap.bg

Това разгневи феновете и на двата тима, въпреки, че подобна идея се прокрадна и през миналия сезон заради честите сблъсъци между агитките на "сини" и "червени", които дори се замеряха с бомбички и ракети. То бе предложено от ръководството на Левски, но отхвърлено от ЦСКА и феновете на "сините".

Никога досега не е имало вечно дерби от шампионата без една от двете агитки.

Снимка: Lap.bg

ЦСКА пък няма стадион, след като "Българска армия" бе съборен за реконструкция и играе на националния. Това означава, че през пролетния дял няма как да се организира дерби без фенове на Левски. 

Тагове:

бфс левски цска