на живо

Обрат: "Колежа" вече може да приеме България - Унгария (ДОКУМЕНТ)

Илиян Филипов гарантира безопасното провеждане на европейската квалификация

Обрат: "Колежа" вече може да приеме България - Унгария (ДОКУМЕНТ)

Собственикът на фирмата, отговаряща за строителството на стадион "Христо Ботев" в Пловдив - Илиян Филипов, обяви, че вече може да гарантира за безопасното провеждане на европейската квалификация между отборите на България и Унгария.

Както е известно, по препоръка на УЕФА срещата от група G от европейските квалификации бе преместена от Националния стадион "Васил Левски" в столицата на "Колежа" в Пловдив, но при закрити врата. Двубоят е насрочен за 16 ноември от 19:00 ч.

Преди дни Илиян Филипов използва социалните мрежи, за да съобщи, че вече е изпратил писмо до новия кмет на град Пловдив - Костадин Димитров, в което заявява, че провеждането на футболни срещи на съоръжението в този период е "непрепоръчително", но вече ситуацията е различна и той промени първоначалното си становище.

"ДЗЗД Колежа" внесе официално писмо до БФС във връзка с предвидената футболна среща на националния отбор на България с Унгария на 16 ноември на стадион "Христо Ботев".

„Във връзка с желанието на БФС да провежда футболни срещи на стадион „Христо Ботев“, гр. Пловдив, ДЗЗД „Колежа“, като главен изпълнител на обекта, част от който все още е в строеж, Ви съобщава, че е възможно да бъде създадена организация и предприети мерки по обезопасяване на строителната площадка и прилежащите й територии, с което да се създадат необходимите условия за провеждането на футболната среща между националните отбори на България и Унгария.

Преди обаче да бъдат предприети такива мерки, ДЗЗД „Колежа“ трябва да получи официално разпореждане от Възложителя на обекта – Община Пловдив", гласи писмото на Илиян Филипов.