на живо

Подкрепа и от Румен Радев за "Мача на надеждата" (ВИДЕО)

Държавният глава се срещна със Стилиян Петров дни преди голямото шоу

Подкрепа и от Румен Радев за "Мача на надеждата" (ВИДЕО)
 

Справянето с онкологичните заболявания изисква не само специализирани здравни грижи, а и подкрепата на семейството, близките и обществото за хората, които водят тежка битка в името на живота. Това беше общата позиция на президента Румен Радев и на бившия капитан на българския национален отбор по футбол Стилиян Петров.

Двамата проведоха днес среща в президентската институция, посветена на инициативата на Фондация "Стилиян Петров" - "Мач на надеждата", която ще събере на националния стадион "Васил Левски" едни от най-големите имена в българския и световен футбол през последните десетилетия.

Постъпилите средства от благотворителния двубой ще бъдат разпределени между болнични заведения и хора, които водят борба с онкологични заболявания в България.

Мачът е на 6 септември от 17.00 ч. и ще може да го гледате на живо в ефира на bTV Action.

Президентът подчерта, че обществото ни е чувствително и съпричастно към проблемите на борещите се с онкологични заболявания и изрази подкрепата си за благородната инициатива на именития ни футболист, която символично ще се проведе в Деня на Съединението.

Фактът, че благотворителният "Мач на надеждата" обединява дългогодишни съперници на футболния терен в името на човешкия живот, е показателен за силата ни като общество, посочи президентът.

Ефективната битка с онкологичните заболявания изисква и добри здравни специалисти, и съвременна апаратура, но също толкова важно е хората, изправени пред подобен проблем, да усещат социалната ангажираност и да знаят, че не са сами в тази борба, беше подчертано още на срещата.

Стилиян Петров изрази благодарност за подкрепата на президентската институция и заяви, че организаторите на "Мача на надеждата" са подготвили редица изненади за феновете, така че благотворителното събитие да се превърне и в незабравима спортна вечер за почитателите на футбола.