на живо

"Синя" България дочака: Левски победи ЦСКА (ГАЛЕРИЯ)

Минимален успех в дербито. Коментирайте го в "Спортен нюзрум"!

Lap.bg
 

Левски победи ЦСКА с 1:0 в дербито на осмия кръг на футболното ни първенство. Единственото попадение бе дело на Кристиан Макун в 85-ата минута.

Двата тима предложиха всичко нужно за дерби - здрава игра, доста положения и интрига, подклаждана от размяната на реплики между треньорите Станислав Генчев и Александър Томаш преди това.

В крайна сметка логичното се случи, а за „сините“ това е първа победа над този съперник от септември 2022 г. насам!

Снимка: Lap.bg

Всичко свързано с мача Левски – ЦСКА ще може да коментирате на живо в извънредното издание на „Споретн Нюзрум“ днес (19 октомври) от 20:00 ч. Може да го гледате пряко в канала на bTV Media Group в Youtube, на сайта btvsport.bg и на нашата страница във "Фейсбук".

 

През първата част и двата тима показаха добра и ефективна игра. Основните акценти в нея бяха по едно положение и за двата тима, при които щабовете им имаха претенеции за червени картони.  

Първо от „Левски“ реагираха бурно, след като капитанът на ЦСКА Лиъм Купър настъпи по глезена Сангаре при формирането на атака след подадена към него топка от вратаря Бусато.

Снимка: Lap.bg

В края на първата част пък Исека от „червените“ успя да излезе лице в лица с вратаря на Левски. Маркович се намеси неубедително, топката продължи своя ход и само бързата реакция на капитана Цунами сантиметри преди гол линията остави резултата 0:0. При тази ситуация от ЦСКА имаха претенции за дузпа, но такава не беше отсъдена.

 

Иначе най-чистото положение за символичните домакини бе гредата, нацелена от Александър Колев в 23-ата минута.

В 14-ата пък трибуните замлъкнаха, след като Карлос Охене посрещна силно шутирана топка с лица и падна на земята, видимо в безсъзнание. За щастие той бе прегледан от медицинския щаб на „Левски“ и продължи да играе.

Снимка: Lap.bg

И началото на второто полувреме не разочарова. Левски бе по-настъпателен и Евертон Бала стреля два пъти опасно към вратата на ЦСКА, а Бусато спаси. „Червените“ „върнаха услугата“ с изстрели на Линдсет и Коялипу.

 

След 80-ата минута Левски оказа натиск на съперника си. Вратарят и защитниците на ЦСКА обаче се справиха с поредица от ъглови удари и шутове към вратата.

Снимка: Lap.bg

Така се стигна до 84-ата минута, когато Кристиан Макун реагира най-съобразително при поредния корнер и откри резултата. Това е негов втори гол за сезона след попадението във вратата на Арда.

Така завърши и дербито, което предизвика доста коментари преди това.

За да може агитките и на двата тима да присъстват на срещата, от Българския футболен съюз взеха решение да сменят два кръга от първенството. Този път по трибуните нямаше „замеряне“ със сигнални ракети и напрежение между „сини“ и „червени“, каквото бяхме свикнали да виждаме в предишните няколко мача.

Снимка: Lap.bg

Така Левски продължава да е на второ място в класирането с 28 точки. Толкова има и Лудогорец, но разградчани са с мач по-малко.

Снимка: Lap.bg

ЦСКА не е вкарвал гол от три мача насам и е на незавидната 14-та позиция.

Всичко около мача коментирайте в предаването "Спортен нюзрум" от 20:00 ч., пряко в канала на bTV Media Group в Youtube, на сайта btvsport.bg и на нашата страница във "Фейсбук".