на живо

Сираков: Ако дам акциите, Левски може да фалира много бързо

Васил Божков е заявил, че няма да си търси парите от "сините", но още няма писмено уверение

Сираков: Ако дам акциите, Левски може да фалира много бързо

Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков говори по актуални теми около клуба. Една от тях е за акциите, които са в негово притежание и защо в този момент не би ги дал на феновете и по-конкретно на сдружението "Левски на левскарите".

"По принцип Левски винаги е на левскарите. Това е мотото, откакто е създаден този клуб. Но, според мен, не бива и да се злоупотребява с това. Да, моето огромно желание е рано или късно наистина огромна част от "синята" общност да притежава Левски.

Снимка: Lap.bg

Но не определени бройки", заяви голмайстор №1 в историята на "сините" Сираков пред Sportal и обясни защо в момента не би дал тези акции.

"Защото се притеснявам, че Левски тогава ще фалира много бързо. Ето, казвам го с абсолютно съзнание, че това е до голяма степен много вероятно да се случи.

След като се разнасяха акциите по улиците на София и по жълтите павета от Сашо Диков, реших, че това е гавра с клуба. Звъннах на Васил Божков и го помолих да ми ги даде на мен. След един месец това се случи. Това е изцяло мое решение.

Няма нещо, което да съм постигнал в този живот, или е много малко извън Левски, така че дължа всичко на клуба. Това е мисия да помогна с всичките си сили клубът да бъде спасен."

Снимка: Lap.bg

Сираков за пореден път обясни, че Божков е заявил, че няма да си търси тези пари от "сините", но все пак няма писмено уверение за това. "Не съм се срещал, не съм говорил. На този етап ситуацията там е висяща. Наистина документално не е оправен този дълг, обаче аз познавам Васил Божков от 30 години и досега не съм бил лъган от него. Неколкократно заявява, че няма да си иска тези пари.

Аз съм сигурен, че няма и да си ги поиска. Проблемът е, че те ни нарушават финансовия баланс. Това е. Иначе дългът ни ще бъде изключително по-малък".

Легендата на Левски потвърди за пореден път, че не е помислял да сменява Николай Костов и има пълното му доверие. "Не ми е минавало през главата такова нещо. Виждам във всеки един момент как се води подготовката, виждам начина, по който тренират момчетата.

Още един път казвам - това не ми е минавало през главата. Е, на някои хора сигурно им минава през главата Костов да бъде сменен, но няма да бъде сменен". А преди последната контрола Николай Костов изтощи един и проведе разговор с друг от новите.