на живо

Стенли: БФС не може да се пребори със зависимостта си от лапкане (ВИДЕО)

Работно място на приятели и хора, готови да коленичат пред заплата, пише бившият капитан на България

Стенли: БФС не може да се пребори със зависимостта си от лапкане (ВИДЕО)
 

Стилиян Петров отново атакува БФС в социалните мрежи. В момента той е в Глазгоу, където бе на представянето на нова книга за сезона на "Селтик" през 2005 г., озаглавена "Магия, Стан и кралят на Япония":

"Колко ли са причините, поради които нашата родна футболна федерация не успяват да подобри своята структура и футболна марка? Най-лесно е да критикуваш и да бъдеш опозиция в такива моменти на безтегловност. Но да не забравяме кои са виновниците тук. Не Димитър Бербатов, не държавата, не футболистите, не феновете.

Виновниците се изграждат и следват онези там горе на така добре изградената пълна с течове и ретро хитове на някои любими изпълнители база. Да не забравите да обосновете липсващите пари от изграждането, ей!

Липса на инвестиции от силни и актуални бизнес партньори е един от тези проблеми. Всички партньорства са създадени само от така нареченото в нашата култура "близки и познати", връщащи по малко в джобовете на кредитните хора вътре.

Футболната ни федерация не може да се пребори със зависимостта си от лапкане. За да подобри своята структура и марка, са необходими финансови инвестиции от силни и прозрачни партньори. Без тези средства предизвикателството става още по-сериозни и трудно може да се стигне до кардинални промени и насока.

Корупцията и лошото управление във футболната ни федерация пречат на необходимите промени да бъдат приложени. В повечето случаи средствата, които се отпускат, са злоупотребявани или присвоени, което води до липса на напредък.

Снимка: Lap.bg

Съпротивата срещу промяната от страна на заинтересованите страни във федерацията (като служители, треньори и администратори) също пречи на напредъка, надграждането и развитието. Поддържането на статуквото или съпротивата срещу модернизацията пречат на един такъв процес за подобряването на футбола в България.

Липса на дългосрочно планиране от страна на ръководните органи. Съжалявам, забравих, че там са само отличници, хора с много опит, дипломи, акъл, всичко е розово и приемливо за провалите.