на живо

Томаш избира капитана на ЦСКА буквално преди мача (ВИДЕО)

Няма да гледам класирането, докато не се върнем на мястото си, отсече треньорът

 

Треньорът на ЦСКА Александър Томаш разкри, че ще избере капитана на ЦСКА буквално преди мача срещу Берое. Двубоят е в събота на стадиона в Благоевград заради ремонта на "Васил Левски".

В първата среща под негово ръководство - 1:2 срещу Арда, лентата сложи Иван Турицов. При победата с 3:0 над Локомотив София ролята на капитан беше поверена на бразилския вратар Густаво Бусато, а Турицов изобщо не влезе в игра. 

"Хареса ми това, което Бусато направи преди, по време и след мача. Това не означава, че той ще бъде капитанът на отбора. Буквално преди мача ще реша кой ще носи лентата. Не се притеснявам да импровизирам. Самите футболисти до последно няма да знаят кой ще бъде капитан. За мен всеки един е важен. Тези, които не започват мача, са по-важни, защото неминуемо ще се направят смени. Аз изисквам от тях да бъдат над нивото на отбора, когато влязат", коментира Томаш.

"Изправяме се срещу отбор, който е съставен изцяло от латиноси - футболисти, които са "гладни" и искат да се доказват срещу най-добрите. Може да видите това в мачовете им срещу Лудогорец и Ботев. Двубоят ще бъде малко по-различен от тактическа гледна точка. Надявам се да го видите в мача, но може и да не го видите."

 

"Преди Берое беше отбор, който се надиграваше, а в момента "лъжат" противниците. Това е истината. Няма грешно във футбола, всеки сам си избира стратегията. Те са отдадени, сплотени са на терена и е трудно да бъдат преодолени. Отбор, който ще разчита на наши грешки. Няма някой, който да не греши. Искам от моя отбор да има нужното търпение и спокойствие и да е уверен в това, което прави на терена. Излизаме за победа, нищо друго."

"Ние сме още в началото. За нас шампионатът започна от мача с Локомотив. Предстои ни много, много работа - от мен, екипа ми и футболистите. Не мога да кажа, че има някакво приповдигнато настроение, докато ЦСКА не е там, където трябва да бъде. Не искам и няма да гледам класирането."

"Не може да залагаш само на психологически трикове, без да проиграваш нещата на терен. Когато футболистите повярват в себе си и екипа, който работи с тях, когато ги накараш да направят нещо и те го направят на терена и добият нужното самочувствие, тогава може да кажем, че си вършим работата. Играчите трябва да знаят във всеки един момент на терена какво правим, когато сме без топка и когато сме с топка."

"Аз си върша работата, а тя е такава, че трябва да взимам решения. Научил съм се, че е по-добре да вземеш грешно решение, отколкото да не вземем никакво. Няма човек, който ръководи хора, и да не взима решения. Ще разбереш дали е правилно, или грешно, след като си го взел. Никой в този живот не е разбрал дали е прав, преди да направи нещо. Всеки един футболист трябва да бъде готов да се жертва в името на отбора."

"Лидер не се ражда, той се изгражда. За мен е важно да познавам персонално хората, техните качества са коренно различно нещо. За да надскачат себе си, те трябва да бъдат извън тяхната комфортна зона. Това, което казах на Линдсет, е, че ще падне товар от него. Убеден съм, че още утре ще покаже от това, което може. Неговият потенциал е повече от това, което показа."

"Последният мач това, което видях като физически данни, е задоволително, но потенциалът е много по-голям. Тези мачове не изискват такава голяма динамика, защото ние ще бъдем отборът, който ще притежава повече топката. Трябва да бъдем спокойни и да бъдем готови за грешки, защото няма някой на терена, който да не греши", завърши Томаш.