на живо

Всички мразят Боби Михайлов, но той се готви за следващ мандат

Още не е сигурно, че Кръстаич ще си подаде оставката, коментира адвокат Петър Величков

Всички мразят Боби Михайлов, но той се готви за следващ мандат
 

"Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов се подготвя за следващ мандат въпреки тежката криза във футбола ни", заяви в предаването "(О)позиция" Петър Величков, един от основните деятели в опозицията, предвождана от Димитър Бербатов.

Снимка: Lap.bg

Той говори за срамните резултати на националния отбор и дори намекна, че смяната на селекционера Младен Кръстаич не е напълно сигурна.

"Това, което виждаме, е напълно закономерно. Няма как една система, в която няма стратегия за развитие, да произведе нещо друго. Футболистите, с които в момента разполагаме, са плод точно на тази липсваща стратегия.

Снимка: Lap.bg

Жал ми е за момчетата - талантливи, работливи в голямата си част, те не могат да надскочат себе си. Ако искаме да имаме успехи, на нас ни трябва система на работа, която в последните 15 години тотално отсъства", заяви Величков.

По въпроса за липса на оставки от отговорните за националния отбор в БФС след пропуснати 5 световни и 5 европейски първенства, адвокатът заяви: "Още не е сигурно, че Кръстаич ще си подаде оставката. Истината е, че когато се влезе веднъж в сферата на услугите, много трудно се излиза от нея.

Кръстаич е взет и сложен там, за да се свърши услуга на определен функционер в УЕФА."

Снимка: Ладислав Цветков

Величков коментира и случая със съдебното дело, заведено от Министерството на младежта и спорта срещу БФС за нерегламентирано изразходвани над 140 000 лв. по организацията на Евро 2015 за юноши (до 17 г.). "Другите лъжи на Лечков - имало проверки през 2019-а и всичко е било чисто. Като всичко е чисто, да каже дали БФС върна пари на спортното министерство или не? Водиха ли се дела и приключиха ли със споразумение накрая? Като всичко е чисто, защо връщаш пари?!"

И още: "Нито едно правителство не понечи да работи с тях... Така че с това ръководство (на БФС) не може да се разчита държавата да направи каквото и да е било. Като се иска подкрепа, тя не се иска чрез медиите.

Отива се и се слага нещо конкретно на масата, но най-първо трябва да се покаже, че тази федерация заслужава доверие, работи се професионално, има визия и стратегия. Тези (б.ред. - ръководството на БФС) не са отишли никъде.

Снимка: Lap.bg

Много неща могат да се направят, но в момента не се прави нищо, защото тези хора я карат "Ден да мине, друг да дойде" И лека полека нашите герои от 1994-а се превърнаха в едни от най-мразените хора в България. Михайлов не съм го виждал на публично място от години."

Снимка: Lap.bg

Футболният деятел предупреди: "Ако някои хора си мислят, че ще изтърпят тези хора още две години (до края на мандата на Михайлов), да им кажа какво следва. Ако някой си мисли, че Михайлов ще се откаже или ще си изкара мандата и ще си тръгне, жестоко се лъже. Това, което се подготвя в момента, е футболният съюз да има една прилична членска маса от 500-600 клуба, а на следващия конгрес право на глас да имат 200 клуба. Останаха само тези хора, при които страхът е по-голям.

Снимка: Lap.bg

Мълчат си и си траят. И едни 50-60 клуба, които реално подкрепят това ръководство по техни си причини. Тези 200 клуба ще изберат отново Михайлов и тогава даже няма да има кой да обжалва."

Снимка: Lap.bg

"Проблемите са толкова тежки, че си мисля понякога, че футболът в България трябва да спре за една-две години, след което да почне да се гради всичко отначало. Живеем в демократична държава и тези процеси трябва да се решат по демократичен начин. Но с тези хора, с такъв морал, ми е трудно да си представя, че по демократичен начин може да се решат нещата", каза още Петър Величков.