на живо

Звездната Германия обърна младите "лъвове"

Два красиви български гола, но загуба от фаворита

Lap.bg
 

Младежкият национален отбор по футбол загуби с 2:3 от фаворита Германия в европейска квалификация, която се игра на ст. Александър Шаламанов в столицата. Селекцията на Александър Димитров поведе, но допусна обрат.

"Лъвовете" започнаха отлично и взеха аванс в 25' след страхотно изпълнение на Станислав Шопов. Пет минути по-късно обаче Юсуфа Мукоко изравни.

Снимка: Lap.bg

Впоследствие нападателят на Борусия Дортмунд оформи хеттрик с попадения в 49' и 69', като първото от тях падна заради грешка на вратаря Пламен Андреев.

В добавеното време Никола Илиев намали на 2:3 с хубав гол, но България нямаше сили за повече.

 

След двубоя селекционерът Димитров заяви, че е останал доволен от играта на своя тим. Той разкритикува колегите си, водещи отбори в Първа лига.

"Супер. Играчите дадоха максимума на възможностите си, което изисквахме. Благодаря им, това е пътят, признателен съм им. За мен е чест да работя с тях. Пламен Андреев не е виновен за нищо - прекрасен вратар и прекрасен човек. Защо бе атаката срещу него преди мача с Германия, на кому бе нужно? Нима никой друг не прави грешки?", попита треньорът.

Снимка: Lap.bg

"Играчите изпълниха всичко над 100%. Бяха перфектни. Благодаря им от душа и сърце. Те имат увереност и самочувствие. Има хора, които пречат на този отбор да се развива, спъват нашия процес. Ние хвърляме много нерви да се справим с това. За мача с Косово е важно да се възстановим психически и физически.", смята Димитров.

"Нека си направят футболните хора изводите дали в нашето първенство има нужда от толкова чужденци или нашите млади играчи могат да получават по-голямо доверие. С пускането на чужденците сме го докарали дотук."

Снимка: Lap.bg