на живо

България с петима финалисти на европейското по бокс (ВИДЕО)

Националите завоюваха рекордните 11 медала

България с петима финалисти на европейското по бокс (ВИДЕО)

Петима български финалисти на европейското първенство по бокс в Белград (Сърбия)! При мъжете Радослав Росенов, Хавиер Ибаниес и Рами Киуан се качват на ринга за златото, докато при дамите за титлата излизат Златислава Чуканова и Светлана Каменова.

С бронзови отличия ще се окичат Севда Асенова (48 кг), Венелина Поптолева (52 кг) и Аслъхан Мехмедова (63 кг), както и Ергюнал Себахтин (49 кг), Ясен Радев (54 кг) и Йордан Морехон (92 кг).

Страната ни прави фурор на шампионата, от който си гарантира рекордните 11 медала.

Радослав Росенов - шесткратен шампион на Стария континент при юношите, се справи с Артур Саханян (Армения) в полуфиналите в кат. до 60 кг. В неделя той ще спори за първа европейска титла при мъжете, а срещу него застава Всеволод Шумков (Русия).

На Хавиер Ибаниес не се наложи да излиза на ринга. Съперникът му в полуфиналите на кат. до 57 кг Самюел Кистори (Франция) се оттегли поради контузи. Така в събота Ибаниес ще спори с Едуард Савин (Русия) за златото.

При 75-килограмовите носителят на квота за Париж 2024 Рами Киуан стигна първия си финал при мъжете. Той срази с 4:1 съдийски гласа Ремо Салвати (Италия) и ще се сблъска с Джамбулат Биджамов (Русия) за златото в неделя.

Златислава Чуканова спечели с 4:1 съдийски гласа срещу представителката на домакините Нина Радованович в кат. до 50 кг и ще се изправи срещу Шанън Суйини (Ирландия) в неделя.

Надеждите ни са свързани и със Светлана Каменова. В кат. до 57 кг тя разби с 5:0 съдийски гласа Клаудия Нечита (Румъния) и ще мери сили с Дария Абрамова (Русия) също в неделя.